AK Partili meclis üyesinin 18 Mart paylaşımı tepki çekti

Kayseri'de, Tomarza Belediye Meclisi üyesi Hüseyin Eker'in, 18 Mart paylaşımı tepki çekti. "Çanakkale 1915'te geçilmedi ama 1918'de geçildi" diyen Eker, "En kötüsü de başımıza kendi sömürge valilerini atadılar giderken. Astığı astık kestiği kestikti" ifadelerini kullandı. Tepkilerin ardından Eker, paylaşımlarını sildi ve pişman olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'nin Tomarza ilçenin AK Partili Belediye Meclis üyesi Hüseyin Eker'in, "18 Mart Şehitleri Anma Günü" paylaşımı tepki çekti. Eker, paylaşımında ''Çanakkale 1915'te geçilmedi ama 1918'de geçildi. İngiliz donanması Dolmabahçe'ye demirledi ve hiçbir zaman geldikleri gibi gitmediler. Giderken halifemizi götürdüler, dinimizi götürdüler, adına laiklik dediler" ifadelerini kullandı. Tepkilerin ardından paylaşımını silen Eker, "Biriyle yazışırken, karşıdaki kişinin yazdıklarını sinirlenip bir şeyler karaladım. Sonra pişman olup, sosyal medyadan kaldırdım'' dedi.

'İNGİLİZLER GİDERKEN BİN YILLIK KÜLTÜRÜMÜZÜ GÖTÜRDÜ'

AK Parti Tomarza Belediye Meclisi üyesi Hüseyin Eker, "18 Mart Şehitleri Anma Günü"nde sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Daha önce kapatılan Dadaloğlu Belediyesi'nde CHP'den belediye başkanlığı yapan Eker, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

''Çanakkale 1915'te geçilmedi ama 1918'de geçildi. İngiliz donanması Dolmabahçe'ye demirledi ve hiçbir zaman geldikleri gibi gitmediler. Giderken halifemizi götürdüler, dinimizi götürdüler, adına laiklik dediler. Bin yıllık alfabemizi götürdüler, adına harf devrimi dediler alfabeyle beraber bin yıllık tarihimizi de götürdüler. Gidenler gitti de elleri boş gelmediler. Şapkalarını getirdiler sarıklı hocalarımızı astılar, kılık kıyafetlerini getirdiler. Örtülü anamızı, bacımızı soydular. 1400 yıllık birikimi olan medreselerimizi kapattılar, çağdaş dedikleri Batılı okulları getirdiler. En kötüsü de başımıza kendi sömürge valilerini atadılar giderken. Astığı astık kestiği kestikti. Onlar geldikleri gibi gitmediler."

Eker, ikinci paylaşımında ise "Savaş bu kaçan kurtulur kalan savaşır ölür ya da unutulur hainler kahraman olur yıllarca bizlere Kemal hikayesi anlattılar demediler ki biz sizin dedelerinizin kanla alıp İslam'la yönetip dünyaya hükmeden atalarınızın topraklarını yalanla aldık diye" ifadelerini kullandı. Eker, İsmet İnönü'yle ilgili de paylaşım yaptı.

Tepkilerin ardından Hüseyin Eker, iki paylaşımını da sildi.

İYİ PARTİ: OSMANLI'YI ÖVEYİM DERKEN HAKARET EDİYOR

İYİ Parti Tomarza İlçe Başkanı Mustafa Köse, Eker’in paylaşımına tepki gösterdi. Eker'e özür dileme çağrısı yapan Köse, AKP meclis üyesi Hüseyin Eker sosyal medyadan 18 mart günü mealen hem Osmanlı Devleti'ne hem de Cumhuriyetin kurucu unsurları ve kurucu şahsiyetlere Türk tarihi ve onun kahramanlarına hakaret etmektedir. Lakin tarihi de yanlış bildikleri için, Osmanlı'yı öveyim derken Osmanlı Devletine de hakaret etmektedir" dedi.

CHP: ÖZÜR DİLEMEZSE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

CHP Tomarza İlçe Başkanı Ertan Demirezen de Eker özür dilemezse suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Demirezen, ''Sen bu cesareti kimden alıyorsun. Elbette bunları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuna, açıkça ve basın yoluyla hakaret edebilecek kadar cesaretlendirenler var. Bu alçakça iftiralara karşı sessiz kalınması, hiçbir tepki gösterilmemesi bunun bir kanıtıdır" diye konuştu.

'BİR ANLIK ÖFKEYLE YAZDIM, PİŞMANIM'

Paylaşımı yapan Hüseyin Eker ise sosyal medyada kendisiyle yazışan birine öfkeyle yanıt olarak yazdıklarından dolayı pişmanlık duyduğunu söyledi. Eker, ''Atatürk başta olmak üzere Türk büyükleriyle bir sıkıntım olmaz ve olamaz. Onlara saygı duyarım. 2009-2014 yılları arasında mahalleye dönüştürülen Dadaloğlu Belediyesi'nde CHP'den belediye başkanlığı yaptım. Sosyal medyada bir anlık öfkeyle yazdıklarım bunlar. Biriyle yazışırken, ona yanıt verirken, karşıdaki kişinin yazdıklarını sinirlenip bir şeyler karaladım. Sonra pişman olup, sosyal medyadan kaldırdım'' ifadelerini kullandı. (KAYSERİ/DHA)