İstismara karşı yürüyen 3 kadın 3 milyon imza topladı

Çanakkale'den Ankara'ya çocuklar, kadınlar, hayvanlar ve doğa için yola çıkan üç anne Bursa il sınırını geçti. Yürüyüşte 13 günü geride bırakan kadınlar Türkiye'nin dört bir yanından 3 milyon imza topladı. CHP ve İYİ Parti liderleri de yürüyüşe destek mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye'de yaşanan çocuk ve kadınlara yönelik istismar ile hayvan tecavüzleri ve doğa katliamlarına dikkat çekmek için Çanakkale'den yola çıkan Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz 13 gündür Ankara'ya yürüyor. Bursa şehir merkezine 25 kilometreleri kalan üç kadın, Türkiye'nin dört bir yanından 3 milyon imza topladı. Hafta sonu Bursa'ya varacak kadınlar için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesaplarından destek mesajı yayınladı.

Çanakkale’den yola çıkan üç kadın 13 gündür Ankara’ya yürüyor.

'TEKLİFLERİ KABUL ETSEK 3-4 BİN KİŞİ YÜRÜRDÜK'

"Kadınım. İnsanım. 3 kadın 40 milyon ses" sloganıyla yürüyen üç kadın bugüne kadar ciddi bir sağlık sorunu yaşamadı. Ayaklarında sorunlar oluştuğunu fakat tüm kararlılıklarıyla yürüyüşe devam ettiklerini söyleyen Dilek Taş geçtikleri yerleşim yerlerindeki insanların coşkulu karşılamaları sayesinde morallerinin yüksek olduğunu belirterek şunları söyledi:

" Yolda karşılaştığımız insanların arasında neden yürüdüğümüzü bilmeyenler oluyor. Onlara tek tek neden yürüdüğümüzü anlatıyoruz. Hemen alkışlamaya başlıyorlar, sarılıyorlar. Köy kahvelerinde bizi karşılıyorlar destekliyorlar. 'Umarız hedefinize ulaşırsınız. Bu bizim ortak sorunumuz' diyorlar. Güzergahımız üzerinde olmayan insanlar arabalarına atlayıp yanımıza geliyorlar. Bizimle birlikte yürümek istiyorlar. Tüm teklifleri kabul etsek şu an 3-4 bin kişi yürüyorduk."

'HÜKÜMETİN DESTEK MESAJI DA BİZİ MUTLU KILAR'

Bugüne dek olumsuz hiçbir durumla karşılaşmayan kadınlara polis ve jandarma eşlik ediyor. Cumartesi günü Bursa'ya varmayı planlayan kadınlar burada Bursa Kadın Platformu'nun organize ettiği etkinliğe katılacak. Herhangi bir parti ile yürüyüşün özdeşleşmediğini fakat CHP ile İYİ Parti'den destek telefonları aldıklarını söyleyen Taş, "Bu hareketin hiçbir politik oluşum ile organik bağının olmadığını söyledik. Arayan partililer de bu hassasiyeti gözetiyorlar. Destekleri sırasında partilerin isim ve logosunu kullanmamaya özen gösteriyorlar. Tüm ülkenin ortak taleplerini dillendiriyoruz. Hükümet kanadından da destek gelirse bu bizi mutlu kılar. Biz kadınların, annelerin, vicdanlı insanların ortak paydasıyız. 'Biz de tecavüzcünün yanında değiliz, hep beraber neler yapabiliriz' demeleri bizi çok daha güçlendirir. Bu siyasi değil insani bir hareket" diye konuştu.

Güzergah üzerinde çok sayıda kişi yürüyüşe destek oldu.

'SESLERİNİ DUYDUM, ONLARA DESTEK VERİYORUM'

Bir ay içerisinde Ankara'ya ulaşıp topladıkları imzaları ve oluşturdukları dokuz maddelik dilekçeyi TBMM'ye teslim etmek isteyen kadınlara CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajla destek verdi. Kılıçdaroğlu mesajında, "Üç kadın kardeşimiz, 'Kadınım. İnsanım. 3 kadın 40 milyon ses' sloganıyla Çanakkale'den Ankara'ya yola çıktılar. Dilek Taş, Hülya Kurt, Nursel Karagöz. Türkiye'de yaşanan çocuk tecavüzlerini, cinsel istismarı, kadına şiddeti engellemek ve sesimizi herkes duysun diye yürüyorlar. Ben seslerini duydum, onlara destek veriyorum. Cumhuriyet nasıl bir kadın devrimiyse, demokrasiyi de gerçekleştirecek olan, 2019'da demokrasi devrimini yapacak olanlar da bu ülkenin kadınları olacaktır. Kadınlara yürekten sonsuz güveniyorum" ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise yürüyen kadınlar için şu ifadeleri kullandı, "3 cesur kadın Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz cinsel istismar ve şiddete dikkat çekmek için Ankara'ya yürüyor! Sevgimiz tükendi, ahlakımız yozlaştı. Bu yangını kadınlar söndürecek. Allah'a emanet olun."