Erdoğan: Rabbim bize Afrin savaşında fethi yakın kılsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de hayatını kaybeden teğmenin cenaze töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasını "Rabbim bize Afrin savaşında fethi yakın kılsın. Çünkü müjdesi var" diyerek tamamladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonunda hayatını kaybeden teğmen Muhammed Kır'ın memleketi Erzurum'da yapılan cenaze törenine katıldı. Camideki cenaze töreninde konuşma yapan Erdoğan, şunları söyledi:

"Sevgili Muhammedimize öncelikle bu şehadet makamında inşallah başta ailesi olmak üzere tüm milletimize sabırlar diliyorum. Onlar sevgili Peygamberimize ve peygamberlere en yakın makamda olacaklar. Peygamber efendimize uğurluyoruz. İnşallah komşu olacaklar. Şehitlerimiz büyük bir mücadeleyi dinimiz için özellikle vatan millet ezanımız için verdiler veriyorlar. Şu anda Muhammedimiz bizi dinliyor."

Erdoğan konuşmasını "Şu anda terör mücadelesinde olsun özellikle Afrin savaşında rabbim bizlere fethi yakın kılsın. İnşallah müjdesi var. Rabbim bizlere müjdesini yakın kılsın" diyerek tamamladı.

Cenaze töreninin ardından Partisinin Erzurum 6. Olağan İl Kongresi öncesinde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, AP'nin Afrin kararına tepki gösterdi. Erdoğan, "Ey Avrupa Parlamentosu, siz bu millete ne zamandan beri akıl vermeye başladınız? O aklı kendinize saklayın" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

KAPILARI AÇSAYDIK, KAÇACAK DELİK ARACAKTINIZ: Ey Avrupa Parlamentosu siz bu millete ne zamandan beri akıl vermeye başladınız? O aklı kendinize saklayın. 3.5 milyon Suriyeli'ye 7 senedir ev sahipliği yapan biziz. Kapıları açıp gönderseydik kaçacak delik arayacaktınız, delik. Bize yalvardınız, 'Aman kapıları açmayın' diye. Biz insanlık yaptık ama siz insanlıktan anlamıyorsunuz ki. Şu anda da istediğiniz kararı alın, bir kulaktan girer, öbüründen çıkar. Sizin aldığınız kararların zaten kıymeti harbiyesi yok."

Ayrıntılar geliyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Erdoğan fetih Afrin