Yunanistan'da binlerce kişiden 'Yunan askerleri serbest bırakın' protestosu

Türkiye'de tutuklanan Yunan askerleri için dün Yunanistan'da protesto düzenlendi. Binlerce kişi askerlerin bırakılması talebiyle sokağa döküldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da binlerce kişi, Türkiye sınırını geçmeleri sonrası tutuklanan iki Yunan askerin serbest bırakılması için protesto gösterisi düzenledi. Yunanistan'ın kuzeyinde, Türkiye sınırına yakın Orestiada (Kumçifliği) kentinde, aralarında eski askerler ile kilise yetkililerinin de bulunduğu 3 binden fazla kişi toplandı.

Kastanies (Kestanelik) kentinde de gösteri vardı. Gösteriye katılan bisiklet kulübü üyeleri, "Bu bölgede komşularımızla huzur ve uyum içinde yaşadığımız mesajını göndermek istiyoruz" diye konuştu.

İki Yunan askeri, 1 Mart'ta Türk topraklarına geçip yakalanmış, iki gün sonra çıkarıldıkları mahkeme tutuklu yargılanmaları kararı almıştı. Çıkarıldıkları mahkemede tutuklanan Kastanies Karakolu görevlisi teğmen Aggelos Mitretodis ile Astubay Çavuş Dimitros Kouklatzis ifadelerinde 'sınırı yanlışlıkla geçtiklerini' söylemişti. Askerler, kar ve sis nedeniyle yollarını kaybettiklerini 'casus olmadıklarını' ifade etti. Yunan askerlerin avukatları aracılığıyla yapılan tahliye talebi geçen hafta reddedildi. (Kaynak: BBC Türkçe)