Düşen jetin enkazına ulaşıldı, 1 kişi kayıp

İran'da düşen Başaran Holding'e ait jetin enkazına ulaşıldı. Uçakta bulunan 10 kişinin cenazesi alınırken, kara kutu da bulundu. Pilotun, uçak düşmeden hemen önce alçalma talebinde bulunduğu tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul'a doğru hareket ederken İran hava sahasında düşen Türk özel jetindeki yaşamını yitirenleri taşımak için sabah saatlerinde bir helikopter enkaz alanına gönderildi. İranlı yetkililer, 11 kişinin içinde bulunduğu uçaktaki tüm cesetlerin bulunarak, uçağın kara kutusuna da ulaşıldığını belirtti.

Konuya ilişkin İran Ulusal Sivil Havacılık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, uçağın yerel saatle 16:59'da İran hava sahasına girdiği, 18:09 civarında (TSİ 17:39 ) düştüğü belirtildi.

Açıklamada, pilotun bölgedeki İran hava trafik kontrol merkeziyle irtibata geçtiği, teknik arıza nedeniyle alçalma talep ettiği ardından uçağın ani bir şekilde hız kaybederek radardan kaybolduğu bilgisi verildi.

Hüseyin Başaran kimdir?Hüseyin Başaran kimdir?

PİLOT ALÇALMA TALEBİNDE BULUNMUŞ

airporthaber.'de yer alan habere göre uçak kalktıktan bir süre sonra tırmanmayı henüz tamamlamadan pilotunun kule ile temasa geçerek, "Alçalma talep ediyorum" dediği kaydedildi. Pilotun bu talebinden sonra uçakla irtibatın tamamen kesildiği, pilotun bu talebi sonrası uçakta teknik bir arıza ya da kuş çarpması ihtimalleri gündeme geldi.

Uçağın Kaptan Pilotu Melike Kuvvet’ti. Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın pilotlarından biri olan Melike Kuvvet, mecburi hizmetinin ardından özel sektöre geçmişti. Bir süredir de Başaran Holding’in uçağında görev yapıyordu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden dün İstanbul'a hareket eden Başaran Holdinge'e ait özel uçak içindeki 11 kişiyle İran’ın güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin merkezi olan Shahrekord kentine bağlı Kiyar ilçesi dağlık alanda düşmüştü. 2'si kadın pilot, 1'i hostes, 8'i yolcu 11 kişi hayatını kaybetmişti. Düşen uçak, işadamıHüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ve 7 kız arkadaşını taşıyordu.

Mina Başaran kimdir?Mina Başaran kimdir?

Düşen uçakta yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:

Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran, arkadaşları Jasmin Baruh Siloni, Liana Hananel, Sinem Akay, Asli İzmirli, Burcu Gündoğar Urfalı, Zeynep Coşkun, Ayşe And, kaptan pilot Beril Gebeş, ikinci kaptan Melike Kuvvet ile hostes Eda Uslu.

Uçağın Kaptan Pilotu Beril Gebeş'ti. Yıllar önce ithalat-ihracat işiyle uğraşırken Ayjet Uçuş Okulu'nu bitirip pilot lisansını aldı. Türk Hava Yolları'nda Airbus A320 filosunda uçtu.

(DHA)

Etiketler uçak başaran ho