Bakırköy'de 8 Mart'ı kutlamak isteyen sağlıkçı kadınlar darp edildi

Bakırköy'de hastane önünde 8 Mart için açıklama yapmak isteyen sağlık emekçisi kadınlara hastane özel güvenliği izin vermedi. Sağlıkçı kadınların dövizlerini yırttı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü tüm yurtta kutlanıyor. Kadınlar ülkenin bir çok yerinde taleplerini içeren döviz ve pankartlarıyla basın açıklamaları gerçekleştirirken Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi üyesi kadınlar, 8 Mart'ta şiddete maruz kaldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi ve İstanbul Tabip Odasının “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle yapacakları açıklamasına güvenlik görevlileri izin vermedi, dövizleri yırttı ve kadınları darp etti.

Basın açıklamasının okunduğu sırada F.A. isimli bir güvenlik görevlisi, “Burada slogan atamazsınız. Bu ne biçim basın açıklaması, zılgıt çekiyorsunuz” gibi ifadelerle kadınlara saldırarak pankartı yırttı ve dövizleri zorla parçaladı.

Pervin Buldan: Kadın mücadelesi barışı getirecekPervin Buldan: Kadın mücadelesi barışı getirecek

GÜVENLİĞİ POLİS UYARDI

Polisin açıklamaya müdahale edilecek bir durum olmadığı uyarısına rağmen güvenlik görevlisinin saldırısı devam etti. SES Bakırköy Kadın Sekreteri Hatice Şeker, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlamak için bir araya gelmeye çalıştık. Toplanmamızı beklemeden, basın açıklaması yapacağımız esnada müdahale gerçekleşti. Hastane polisin açıklama yapmamıza izin vermesine rağmen, hastanenin güvenlik amiri ve onun birkaç arkadaşı tarafından şiddete maruz kaldık. Bizidarbettiler, pankartımızı yırttılar. Basın açıklamamızı gerçekleştiremedik. 8 Mart günü kadına yapılan şiddeti hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” diye konuştu. (Kaynak: Evrensel)

Etiketler eylem Bakırköy 8 Mart