CHP'li belediyelerde kadınlara 8 Mart izni

8 Mart dolayısıyla, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, dolayısıyla İstanbul'da bulunan CHP'li 14 belediyesinde kadınlar izinli sayılacak. Açıklamayı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu "Kadınların toplumsallaşmasını, sosyal ve ekonomik hayata katılmasını arttırmak bizim görevimiz. CHP’li belediyelerimizde yaşayan kadın yurttaşlarımız bunları biliyor, yaşıyor, yararlanıyor." diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İstanbul'un CHP'li 14 belediyesinde çalışan tüm kadınlar izinli sayılacağını açıkladı.

Basın toplantısında konuşan Kaftancıoğlu'nun, Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin olarak ifadeleri şöyle; "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İstanbul’un 14 CHP’li belediyesinde çalışan tüm kadınlarımız izinlidir. 8 Mart, kadınlarımız için tüm Türkiye’de resmi tatil olmalıdır. Biz CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak bunu buradan başlattık."

'BİZ KADINLAR HAKLIYIZ'

Kaftancıoğlu, sözlerinin devamında özetle şunları söyledi; "Kadının giyiminden, kahkahasından tahrik olmanın meşrulaştırıldığı, küçücük 4 yaşındaki kız çocuklarının saçının telinden tahrik olup olunmadığının konuşulduğu bir dönemdeyiz.   Tablo ne kadar karanlık olursa olsun biz kadınlar haklıyız, güçlüyüz ve her yerdeyiz. Kadın mücadelesinin önünde yıkılmayacak hiçbir iktidar yok. Evde, sokakta, iş yerlerinde erkek egemenliğine karşı yürüttüğümüz mücadeleyi yalnızca biz biliriz. Bu mücadeleyi veren her bir kadın yurttaşım ne demek istediğimi anlamıştır. Meselemiz erkek yurttaşlarımızla değil erkek egemen bir toplum anlayışını devam ettirmek isteyen herkesle. Onlar kendilerini gayet iyi biliyorlar. (Kaynak: Sputnik)