Başoğlu iddianamesinde 'ensest' suçlaması

Murat Başoğlu ve Burcu Başoğlu hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede 'ensest' ifadesi yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Murat Başoğlu ve birliktelik yaşadığı iddia edilen yeğeni Burcu Başoğlu, hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame tamamlandı. İddianamade çiftin yüzlerinin yüz tanıma sistemiyle teyit edildiği yazdı.

İkili hakkında ‘Hayasızca hareketlerde bulunma’ suçlamasıyla dava açılmıştı. Dava dosyasında 37 fotoğraf ve bir de video yer alırken ikilinin görüntüleri üzerinde uygulanan yüz tanıma sistemi sonrasında teknedeki isimlerin Murat ve Burcu Başoğlu olduğu kesinleşti.

Sözcü'den Ömercan Altay'ın haberine göre, ikilinin arasındaki ilişki, başsavcığılın iddianamesinde tam anlamıyla ensest olarak tanımlanıyor. İddianamede "Cumhuriyet Başsavcılığımızca yazılı ve görsel basında yer bulan, soruşturma dosyamıza örnekleri de alınan, toplumsal değer yargılarını, kamu vicdanını ve toplumsal ahlakı zedeleyici mahiyet arz eden haber içerikleri ihbar kabul edilip (usul ekonomisi de gözetilerek haberlere konu olan kişiler ve soruşturma dosyamızın başvurucuları hakkında şüpheli sıfatlarıyla) ”Hayasızca Hareketlerde Bulunma” suçu isnadıyla resen soruşturma başlatıldı" ifadeleri yer aldı.