Avukatlardan Yargıtay Başkanı Cirit'e açıklama çağrısı

Ankara Katliamı davasının avukatları Yargıtay Başkanı Cirit'in, Salih Müslim'in katliamın sorumlusu olduğuna dair sözleri hakkında açıklama yaptı. Cirit'in elindeki bilgileri mahkemeye sunması istenen açıklamada, "Fakat elinde bir bilgi, belge vs. olmadan böyle bir açıklama yaptı ise, bu dayanaksız iddiasını hangi sebeple ve niyetle yaptığını da kamuoyuna izah etmek zorundadır" ifadelerine yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 Ekim Ankara Katliamı davasının avukatları, eski PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'in katliamın sorumlusu olduğunu söyleyen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'e tepki gösterdi. Müslim'in adının dava dosyasında geçmediği belirtilen açıklamada, "Yargıtay Başkanının 'hiçbir tereddüt olmadığı' biçiminde ifade etmiş olduğu husus, ne yazık ki tamamen dayanaksız bir iddiadan ibarettir" denildi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Bolu'da 2 Mart'ta düzenlenen "Orman Ceza Hukuku" sempozyumuna katılmıştı. Çekya'nın Salih Müslim'i iade etmemesine tepki gösteren Cirit, "Çekya gibi küçük bir devlet. Küçücük bir devlet iade etmem diyor. Bu adam, adam öldürdü. Ankara Gar saldırısını, Reyhanlı saldırısını yaptı. Bunun faili olarak aranmakta" demişti.

10 Ekim Ankara Katliamı davasının avukatları, Cirit'in sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Reyhanlı ve Ankara saldırılarıyla ilgili dosyada Müslim'in adının geçmediği aktarılan açıklamada, "Bu nedenle söz konusu açıklama tarafımızca büyük bir şaşkınlıkla karşılanmış olup, 'acaba yanlışlıkla mı söylendi' diye söz konusu iddiayla ilgili düzeltme yapılması beklenmiş, ancak bugüne kadar herhangi bir düzeltme yapılmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Yargıtay Başkanı: Küçücük bir devlet Salih Müslim'i iade etmem diyorYargıtay Başkanı: Küçücük bir devlet Salih Müslim'i iade etmem diyor

'ELİNDE BİLGİ VARSA MAHKEMEYE BİLDİRMELİ VE AÇIKLAMALI'

Soruşturmada, Ankara Katliamı'nın IŞİD tarafından yapıldığı sonucuna varıldığı belirten açıklamada, Yargıtay Başkanı Cirit konuyla ilgili açıklama yapmaya davet edildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsmail Rüştü Cirit'in söz konusu açıklamayı hangi bilgi ve belgelere dayanarak yaptığını gerçekten merak etmekteyiz. Yargıtay Başkanı, bu açıklamayı dava dosyalarını bizzat kendisi inceleyerek yapmışsa ve bu konuda bizim bilmediğimiz ancak kendisinin bildiği bir bilgi mevcutsa, bunu derhal mahkemelere bildirmeli ve kamuoyuna açıklamalıdır. Fakat elinde bir bilgi, belge vs. olmadan böyle bir açıklama yaptı ise, bu dayanaksız iddiasını hangi sebeple ve niyetle yaptığını da kamuoyuna izah etmek zorundadır.

10 Ekim Ankara katliamı dahil bütün IŞİD katliamlarına ilişkin yapılması gereken; adaletin tecellisi için çaba harcamaktır. Bunun yolu da; bu katliamlara yol veren, engel olmayanlar dahil olmak üzere bütün sorumluların yargılanmasından geçmektedir. Sonuçta Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in esas bu açıdan duyarlı olması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından Yargıtay Başkanı'nın konuya ilişkin bir açıklama yapmasını bekliyoruz." (HABER MERKEZİ)