Yargıtay Başkanı: Küçücük bir devlet Salih Müslim'i iade etmem diyor

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, eski PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'i iade etmeyen etmeyen Çekya'ya tepki gösterdi. Cirit, "Küçücük bir devlet Salih Müslim'i iade etmem diyor. Bu adam, adam öldürdü. Ankara Gar saldırısını yaptı. Reyhanlı saldırısını yaptı. Bunun faili olarak aranmakta" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Yargıtay ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından Bolu'da "Orman Ceza Hukuku" sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Bolu Valisi Aydın Baruş, Adalet Komisyonu Başkanı Yalçın Akçil ile çok sayıda yargı ve Orman Bakanlığı personeli katıldı.

'YARGI ORADA SİYASETİN GÜDÜMÜNDE'

Toplantının açılışında konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, yargı bağımsızlığına yönelik eleştirilere değindi. Cirit, "Bu eleştirilerden sonra hücumlar başlıyor. Yok böyle bir şey. Yok da ispat etmek oldukça zor. Bilindiği gibi 15 Temmuz yıkıcı darbe girişiminin faili nerede yaşıyor? ABD'de yaşıyor. Biz onlara TIR'larca belge gönderdik. Hani yargı bağımsız diyorlar ya yargı siyasetten arınmış değil orada. Tamamen siyasetin güdümünde ve etkisinde bir yargı var orada" diye konuştu.

'BOŞU BOŞUNA ANLATMASINLAR'

Cirit, Türkiye'nin talebi üzerine Prag'da gözaltına alınan eski PYD Eşbaşkanı Salih'in iade edilmemesi nedeniyle, Çekya'ya tepki gösterdi.

"Bu olay orada yargı bağımsızlığının da siyasetin güdümünde olduğunun en büyük ispatıdır" diyen Cirit, şöyle devam etti:

"Çekya gibi küçük bir devlet. Küçücük bir devlet iade etmem diyor. Bu adam, adam öldürdü. Ankara Gar saldırısını yaptı. Reyhanlı saldırısını yaptı. Bunun faili olarak aranmakta. Bu konuda tereddüt mü var, bir şey mi var? Yani 'yargı bağımsız, yargı siyasetten bağımsız, Yunanistan mahkemesi siyasetten bağımsız.' Boşu boşuna anlatmasınlar. 'Çekya mahkemesi siyasetten bağımsız'. Boşu boşuna anlatmasınlar. Bugün terör örgütünün önemli üyeleri Almanya'da ve Belçika'da yaşıyor. Asıl yıkıcı ve kıyıcı olan bilebildiğimiz yakalama kararı olan 10 bin kişi." (BOLU/DHA)