Silivri'de çıplak arama iddiası: Kadın pedine bile baktılar

Avukat Berrak Çağlar, "Silivri Cezaevi'nde akıl dışı uygulamalar" ver dedi. Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in de aralarında olduğu 4 kadına çıplak arama yapıldığını belirten Çağlar, “Regl olan bir kadının pedine dahi bakılmış. Bu işkencedir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avukat Berrak Çağlar müvekkili olduğu Grup Yorum üyesi Helin Bölek'in de aralarında olduğu dört kadına cezaevinde çıplak arama yapıldığını söyledi. Çağlar, “Regl olan bir kadının pedine dahi bakılmış. Bu işkencedir” dedi.

Helin Bölek'in de aralarında olduğu tutuklu Grup Yorum üyeleri için üç gün önce tahliye kararı verilmişti. Ancak, söz konusu isimler cezaevinden çıkarken başka bir soruşturma kapsamında çıkarılan kararla gözaltına alınmıştı.

'ARAMA DEĞİL PSİKOLOJİK İŞKENCE'

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'a açıklamalarda bulunan Avukat Berrak Çağlar, Bölek'in da aralarında olduğu 4 kadına çıplak arama yapıldığını  söyledi. Çağlar, “Regl olan bir kadının pedine dahi bakılmış. Bu bir arama değil psikolojik işkencedir” diyen Çağlar, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Berrak Çağlar, tutuklu olan kişilerin tahliye edildikten hemen sonra cezaevinden çıkarken gözaltına alınmasına da tepki gösterdi.

'HAPİSHANELER İŞKENCE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ'

Çağlar, şöyle dedi: “Tutuklu bir kişi hakkında yeni bir soruşturma varsa. Savcı cezaevinde ifade alabilir. Mahkeme tahliye kararı veriyor. Kişi cezaevinden çıkar çıkmaz başka bir soruşturma iddiasıyla yeniden gözaltına alınıyor. Gözaltı demek işkence demektir. Bu uygulama son derece hukuksuz bir uygulamadır. Müvekkillerim çıplak arama bahanesiyle, insanlık onuruna aykırı dayatmalara maruz kalmıştır. Tüm Türkiye’de hapishaneler işkence merkezlerine dönüşmüş durumda. Silivri Cezaevi’nde ise akıl dışı uygulamalar var.”