Sarıyıldız BM'de konuştu: Ateşkes yaptırımının etkisi yok

Birleşmiş Milletler (BM) binasında düzenlenen konferansta konuşan milletvekilliği düşürülen Faysal Sarıyıldız, BM'ye yönelik eleştirilerde bulundu. Yıldız Afrin konusunda, BM’yi daha sorumlu davranmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - International Fellowship of Recoviliation (IFOR - Uluslararası Uzlaşma Birliği) tarafından Birleşmiş Milletler’in (BM) İsviçre’nin Cenevre kentindeki binasında “Türkiye’de İnsan Hakları” konulu bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak davet edilen isimlerden biri, HDP’nin milletvekilliği düşürülen isimlerinden Faysal Sarıyıldız’dı.

BM’YE ELEŞTİRİ

Sarıyıldız, konuşmasında Afrin operasyonuna değindi.  Sarıyıldız, bugün Sarıyıldız, “Türkiye BM’nin Suriye’deki ateşkes kararına uymuyor. BM de, karara uymadığı için Türkiye’ye bir yaptırıma gitmiyor. Onlar da sorumluluklarını yerine getirmiyor” diye konuştu.

'ÇÜNKÜ SEKÜLER İNSANLAR YAŞIYOR'

Sarıyıldız’ın ardından Vicdani Retçi Halil Savda konuşma yaptı. Konuşmasına, Akit Tv sunucusunun “Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler’den başlarız” sözlerine değinerek başlayan Halil Savda, “Bu zihniyet AKP’yi temsil ediyor. Neden Nişantaşı ve İstanbul? Çünkü burada seküler insanlar yaşıyor. Kendisinden farklı yaşayanlara reva gördüğü bu” ifadelerini kullandı.

Vicdani retçi birçok kişinin avukatlığını yapmış Hülya Üçpınar’ın ise, panelde yaptığı sunumunda, birkaç gün sonra tekrar Türkiye’ye geri döneceğini ve herhangi bir yargılama ile karşılaşmak istemediği için sadece teknik konulara değineceğini söylemesi dikkat çekti. (Kaynak: MA)