İlahiyatçı Ali Rıza Demircan: Zinayı kanunla yasaklamak Kurani ilkelere terstir

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, "Kuran zinaya ceza getirmez, zinanın aleniyete dökülmesine ceza verir" dedi. Zinanın kanunla yasaklanmasının Kuran'a ters olduğunu belirten Demircan, "Zina yapan günah işlemiştir, tövbe eder kurtulur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İslam'a Göre Cinsel Hayat' kitabının yazarı ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, Kuran'ın zinaya ceza getirmediğini söyledi. Demircan, "Zinayı kanunla yasaklamak Kurani ilkelere terstir. Kuran zinaya ceza getirmez, zinanın aleniyete dökülmesine ceza verir" dedi.

'ÇOCUK YAŞTA EVLİLİKLE İLGİLİ FETVALAR KURAN'I KERİM'İ KARALAMADIR'

Habertürk TV'de Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Demircan, bazı İslamcıların çocuk yaşta evliliklere yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Demircan, şöyle dedi:

"İslam alimlerinin çocuk yaşta evlilikle ilgili fetvaları Kuran-ı Kerim’i karalamadır, peygamberimize iftiradır, zulümdür. Rüşt ergenlik üstü bir durumdur. Bu da kadının lehine ve aleyhine olabilecek, parasal sözleşmeler yapabilecek ve üstleneceği görevlerin altından kalkabileceği bir ruhsal ve akli uygunluktur. Bir çocuğun böyle bir akli olgunlukta olması mümkün değil."

Cinsellik konusunun hafife alındığını belirten Demircan, şunları söyledi: "Yatak yorgan meselesi din adına yorum yapılacak bir konu değildir. Hristiyani yaklaşımlarla biz cinselliği hafife alır olduk. Bu önemli bir olgudur. Erkek için de kadın için de cinsellik önemlidir. Bunu fetva konusu haline getirmek anlamsız ve manasızdır."

Prof. Dr. İzzet Özgenç: Çocuk istismarı ile zina birlikte ele alınamazProf. Dr. İzzet Özgenç: Çocuk istismarı ile zina birlikte ele alınamaz

'KADINLA ERKEK ARASINDA HİÇ BİR FARK YOKTUR'

"İslam'ın ataerkil olması mümkün değildir" diyen Demircan, "İslam hukuku açısından kadın ile erkek arasında hiçbir fark yoktur. Bu noktada kadın korunur. Bizim kültürümüz ataerkildir" ifadesini kullandı.

Demircan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme 'getirdiği zinanın suç sayılması' konusuna ilişkinse şunları söyledi: "Zinayı kanunla yasaklamak Kurani ilkelere terstir. Kuran zinaya ceza getirmez, zinanın aleniyete dökülmesine ceza verir. İslam dininde zina hem suçtur hem de günahtır. Zina hem suçtur hem İslamda üçüncü derecede büyük günahtır. Kuran zinaya ceza getirmez. Bir adam bir kişinin tanıklığında zina yapsa 4 şahit lazım. Günah işlemiştir, tövbe eder kurtulur."

Canan Güllü: Dört kadınla evli olana 'zina yapıyor' diyebilecek miyiz?Canan Güllü: Dört kadınla evli olana 'zina yapıyor' diyebilecek miyiz?

İstismarın istismarı: Kastrasyon ve zinaİstismarın istismarı: Kastrasyon ve zina