Afrin'de çatışma: 8 asker hayatını kaybetti

Afrin kırsalındaki Kel Tepe'de YPG'liler ile askerler arasında çatışma çıktı. TSK, 8 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini, 13 güvenlik görevlisinin de yaralandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda, askerler ve polisler ile YPG'liler arasında çatışma çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), çatışmada 8 askerin hayatını kaybettiğini 13 askerin de yaralandığını açıkladı.

DHA'nın haberine göre, Hatay'ın Hassa ilçesinin karşısında bulunan Kel Tepe bölgesinde, saat 14.00 sıralarında, YPG'lilerle; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve korucular arasında çatışma çıktı.

HELİKOPTER İSABET ALINCA BOMBARDIMAN DÜZENLEDİ

Çatışma bilgisi üzerine bölgeye takviye birlikler gönderilirken, Kel Tepe bölgesine top ve roket atışları yapıldı. Bu sırada hava desteği ve yaralıların tahliyesi için havalanan ve bölgeye ulaşan helikopterlere de ateş açıldı. İsabet alan 1 helikopterin iniş yapamayarak geri çekildiği aktarıldı. Bunun üzerine savaş uçakları, YPG'lilerin bulunduğu bölgeye bombardıman düzenledi.

Bombardımanın ardından bölgeye inen helikopterler durumu ağır olan yaralıları, Hatay ve ilçelerindeki hastanelere taşıdı. Durumu daha iyi olan yaralılar ise araçlarla sınır hattına götürüldü ve ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı.

TSK'den yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 01 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, yedi kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

TSK'den yapılan ikinci bir açıklama daha yapıldı. Açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında, 01 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Çatışmalarda yaşamını yitiren askerlerin isimleri şöyle:

1) Jandarma Uzman Çavuş ARİF DEMİREL (24) (Kastamonu)

2) Jandarma Astsubay UĞUR PALANCI (28)  (İzmir)

3) Jandarma Uzman Çavuş BURHAN AÇIKKOL (24) (Isparta)

4) Jandarma Astsubay ABDULLAH TAHA KOÇ (23) (Konya)

5) Jandarma Uzman Onbaşı RIDVAN ÇEVİK (26) (Erçiş-Van)

6) Jandarma Uzman Çavuş RECEP ÇETİN (   ) (Eskişehir)

7) Jandarma Uzman Çavuş MEHMET DİNEK (22) (Nazilli/Aydın)

8) Jandarma Uzman Çavuş MUSTAFA OZAN GÖKÇE (   ) (Hatay)

(HATAY/DHA)

Etiketler asker Çatışma Afrin