Kimlik tartışmasında polis biber gazı sıktı cop kullandı

Antalya'da polis üstlerinde kimlik olmadığı gerekçesiyle iki kardeşi darp etti, biber gazı sıktı. Kardeşlerin annesi ise polise tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da polis, mahallede esnaflık yapan iki kardeşi, üzerlerinden kimlik olmadığı için gözaltına aldı. Kimliklerinin dükkanda olduğunu söylemelerine rağmen darp edilen iki kardeşin anneleri polise tepki göstererek, “Suçu ne ki hem copla vurup, hem gözüne biber gazı sıkıyorsunuz" dedi.

Mahalle arasında uygulama yapan motorize polis ekibi, Osman Ç.'den kimlik sordu. "Ben burada esnafım” diyerek kimliğinin üzerinde olmadığını söyleyen Osman Ç., oradan ayrılmak istedi. Gitmesine izin verilmemesi üzerine Osman Ç. Ve polis arasında tartışma çıktı. Bu sırada Osman Ç.'nin kardeşi Hakan Ç. de olay yerine geldi.

'BİZ ESNAFIZ, BÖYLE UYGULAMA OLMAZ'

Polisler, Hakan Ç.'den de kimlik istedi. İki kardeş cep telefonu aksesuarı sattıklarını, kimliklerinin dükkanda olduğunu söyledi. Büyüyen tartışma üzerine polis ekibi takviye istedi. Polis daha sonra iki kardeşe cop ve biber gazıyla müdahale ederek kelepçeleyip gözaltına aldı. Osman Ç., "Esnafız, bizi herkese rezil ettiniz, böyle bir uygulama olmaz" diyerek polise tepki gösterdi.

Takviye polis ekibinin gelmesiyle tartışma yeniden büyüdü. Bu kez polisler, kalabalığı dağıtmak için biber gazı ve cop kullandı. Kalabalık arasındaki bir kişi de polisler tarafından yere yatırılıp kelepçelendi. Gözaltına alınan 3 kişi, ekip aracıyla polis merkezine götürüldü.

ANNEDEN POLİSLERE TEPKİ

Durumu öğrenip olay yerine gelen Osman Ç. ve Hakan Ç.'nin annesi Emine Ç., çocuklarının her yerinde darp izi olduğunu ve polislerden şikayetçi olacağını söyledi. Polisin kimlik göstermediği için zor kullandığını anlatması üzerine Emine Ç., "Hanginiz vurduysanız onu buradan sürdürmezsem bana yazıklar olsun. Suçu ne ki; hem copla vurup, hem gözüne biber gazı sıkıyorsunuz" sözleriyle tepkisini dile getirdi. (ANTALYA- DHA)