Askerden Diyanet'e Afrin bilgisi: Zenginler yaşıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ahmet Belada Hatay'da Afrin harekatının yönetildiği merkezi ziyaretleri sırasında İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in kendilerine anlattıklarını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üst düzey personeli 16 Şubat’ta Afrin harekatının yöneltildiği Hatay’ı ziyaret etti, Başkan Ali Erbaş cihat konulu hutbe okudu. Ancak Diyanet’in Hatay temaslarının hutbe ile sınırlı kalmadığı ortaya çıktı. Eski Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı ve halen Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri olan Ahmet Belada, başkanlığın Hatay ziyaretini fibhaber.com internet sitesindeki yazısında anlattı.

Belada, Başkan Erbaş ile birlikte üst düzey personelin 17 Şubat Cumartesi günü de harekat merkezini ziyaret ettiklerini, harekatı sevk ve idare eden İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in burada kendilerine Afrin harekatını anlattığını yazdı. Belada, yazısında, “Temel, ‘Rahat olun iş bitti’ diyerek hepimizi rahatlattı. Afrin’i avuçlarının içi gibi bildiklerini söyledikten sonra; eğer hava muhalefeti el verirse çok kısa sürede Afrin’i alabileceklerini söyledi” ifadelerini kullandı.

'SURİYE GELİRSE ŞAŞIRMAYIN'

Belada’ya göre, Korgeneral Temel, konuşmasında Afrin’i Beyrut’a benzeterek, “Burada zengin Suriyelilerin yaşadığını, her türlü zevk sefanın yaşandığını” dile getirdi. Temel ayrıca, “7 yıldır devam eden savaşa rağmen şimdiye kadar tek bir kurşun dahi sıkılmadı. Teröristlerle yabancılar beraberce şehri organize ediyorlar. Bizim orayı alamayacağımızı, almamız istememiz halinde de çok zayiat vereceğimize inanıyorlarmış” dedi. Korgeneral Temel, “Suriye birlikleri Afrin’e gelir, bayraklarını dikerlerse hiç şaşırmayın” dedi.