Canan Kaftancıoğlu: Kısa çöpün uzun çöpten hakkını aldığını göreceğiz

Cumhuriyet Gazetesi avukatı Akın Atalay'ın serbest bırakılması için başlatılan 'Adalet Nöbeti 47'nci haftasında! Bu haftaki nöbete CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Gazetesi'nin yazar, yönetici ve avukatlarına yönelik açılan davada tutuklu bulunan avukat Akın Atalay'ın serbest bırakılması için başlatılan 'Adalet Nöbeti' 47'nci haftasında da devam etti. Nöbete CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın içinde bulunan Themis heykelleri önünde Cumhuriyet davasından yargılanan Musa Kart ve avukat Mustafa Kemal Güngör'ün de bulunduğu bir grup avukat nöbet tuttu. Basın açıklamasında konuşan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bu ülkeyi yönetenlerin yaşadığı güç zehirlenmesi yaşamın her alanına sirayet etmiştir. Geldiğimiz noktada ülkeyi yönetenler bizden şunu istiyorlar, 'Ülkede bizim ağzımızdan çıkan her şey kanundur, hukuktur ve adalettir' diye." ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Fakat unuttukları bir şey var. Bu topraklarda yetişmiş aydınlar, ilericiler, mesleğine aşık hukukçular, avukatlar tarihin hiçbir evresinde zora, zorbaya teslim olmadılar. Aksine her daim meydan okudular. Güçlüye karşı zayıfın, haklının yanında saf tuttular. İşte o karanlığın dağıldığı gün kısa çöpün uzun çöpten hakkını aldığını hep birlikte göreceğiz. Onlar şimdilik güçlü, daha doğrusu güçlü olduklarını zannediyorlar ama bizler haklıyız ve elbette kazanacağız" dedi.

Kaftancıoğlu'ndan sonra eski İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir ve Bursa Baro başkanı Gürkan Altun da konuşma yaptı. (İSTANBUL - DHA)