Bakan Gül, avukata çifte ceza istedi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Afrin'de yaşamını yitiren astsubay Musa Özalkan'a yönelik haciz işlemi başlatan avukat için savcılıktan ceza, barodan ise meslekten çıkarma dahil disiplin soruşturması talep ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Astsubay Musa Özalkan'ın maaşına ilişkin 2009 yılındaki bir davadan dolayı haciz işlemi başlatan Avukat Emine Gün'e yönelik savcılığın incelemesi sürerken, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den yeni açıklamalar geldi. Gül, "Avukat hakkında cezai ve disiplin müeyyidesinin uygulanması için müracatta bulunduk" dedi.

Yozgat Barosu'na da çağrıda bulunan Gül, şunları söyledi: "Bu konudaki disiplin hükümlerinin gereğinin yapılması gerekir. Kanuna ve ahlaka aykırı, toplumu yaralayan bu konu hakkında gerekli incelemenin yapılmasını bekliyoruz. Meslekten çıkarılma olabilir mi, baro değerlendirecek. Adalet Bakanlığı olarak sürecin takipçisiyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatlarla olayın yakınen takip ediyoruz. Dün akşam da Sayın Cumhurbaşkanımız ve arkadaşlarımızla birlikte şehidimizin ailesine taziyede buunduk. Diğer taraftan Adana'da otobüse binerken şehidimizin annesine yönelik tavır takınan şahıs da tutuklanmıştır..."

BÜROSU KUNDAKLANMIŞTI

İcra başvurusu tekrarının müvekkilinin isteği doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirten Avukat Emine Gün'ün dün bürosu tahrip edildikten sonra kundaklanmıştı. Gün, polis eşliğinde kenti terketmek zorunda kalmıştı.

(HABER MERKEZİ)