Termik santrale karşı deklarasyon: Proje Eskişehir'de korkuya neden oluyor

Eskişehir Tepebaşı'da kurulması planlanan termik santrale karşı 112 kurum temsilcisi ortak imzayla deklarasyon yayınladı. Deklarasyonda "Yetkililerin derhal bu projeden vazgeçmesini istiyoruz" çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine kurulması planlanan termik santrale karşı aralarında Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri ve CHP’li milletvekillerinin de olduğu 112 kurum, siyasi parti, sendika, meslek odası, dernek ve demokratik kitle örgütü deklarasyon yayınladı.

Deklarasyonda yetkililere termik santralden vazgeçmeleri çağrısı yapıldı. Deklarasyon Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıyla kamuoyuna açıklandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kristal-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, siyasal anlamda hiçbir zaman yan yana gelmeyecek parti, dernek ve demokratik kitle örgütlerinin kömürlü termik santrale karşı bir araya geldiğini vurguladı. Şenay Subaşı, 112 kuruluş adına imzalanan deklarasyonu okudu.

‘ARTAN KORKU VE ENDİŞEYE NEDEN OLMAKTADIR’

Deklarasyonda şu ifadeler yer adlı; "Anayasamızın 56. maddesinde yer alan ‘Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların görevidir’ ilkesinden hareketle başta çocuklarımızın ve halkın sağlığına, yaratacağı çevresel etkilerin ilimizin temiz havasına, suyuna, verimli tarım alanlarına zarar vereceğinden, güzel kentimizi kirletecek kömürlü termik santral projesi Eskişehir halkında artan korku ve endişeye neden olmaktadır. Yetkililerin derhal bu projeden vazgeçmesini istiyoruz!” (Kaynak: Evrensel)