Kadınlar Leyla Karal için eylem yaptı

Kadınlar, Leyla Karal'ın öldürüldüğü yerde kadın cinayetlerini protesto etti. Açıklamada, "En temel hakkımız olan yaşama hakkımız için mücadeleye devam ediyoruz, edeceğiz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kadın Meclisi, kocası tarafından öldürülen, Leyla Karal'ın hayatını kaybettiği sokakta eylem yaptı.

Leyla Karal, geçtiğimiz çarşamba günü, İstanbul'un Şişli ilçesinden boşanmak üzere olduğu eşinin bıçaklı saldırısına uğramış, boğazı kesilerek hayatını kaybetmişti. İstanbul Kadın Meclisi, Karal'ın öldürüldüğü yerde basın açıklaması yaparak, kadın cinayetlerini protesto etti.

Basın açıklamasında "Elimizde poşetlerle Leyla'nın öldürüldüğü yerdeyiz. Biz kadınlar en temel hakkımız olan yaşama hakkımız için mücadeleye devam ediyoruz, edeceğiz. Sadece izleyen bakanlık da, devlet de şunu iyi bilsin; biz yaşam hakkımızı savunmaktan, modern haklarımız için mücadele etmekten bir adım bile geri durmayacağız. Kadın cinayetlerini durduracağız" ifadelerine yer verildi.

Açıklamamanın ardından toplananlar cinayetin olduğu yere yürüdü. Cinayet sırasında Leyla Karal'ın elinde bulunan portakallara atfen, Karal'ın hayatını kaybettiği yere karanfil ve portakal bıraktı. (İSTANBUL/DHA)