Adana Barosu, TBB'yi olağanüstü toplanmaya çağırdı

Adana Barosu Yönetim Kurulu, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri üzerine olağanüstü toplamaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Barosu Yönetim Kurulu, olağan toplantısında son günlerde Türkiye Barolar Birliği'nin (TTB) Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından doğrudan hedef alınmasına dikkat çekti. Baro, TBB Yönetim Kurulunu avukatlık mesleği, mesleğin ifa edilme şekli ve bütünlüğü, sosyal ve ekonomik kazanımlarının yok edilme tehlikesiyle ilgili olağanüstü toplamaya çağırdı.

BAROLAR VE AVUKATLIK MESLEĞİ HEDEF ALINIYOR

Evrensel'de yer alan haberde, TBB'nin "milli duruş" sergilemediği iddiasıyla isminde yer alan "Türkiye"nin çıkarılması, Bakanlar Kurulu kararı veya yapılacak yasal düzenlemelerle avukatların barolara kayıtlı olma zorunluluğunun kaldırılması, dileyen avukatların dernek, vakıf gibi örgütlenmeler içerisinde bulunabilmesi, TBB ve barolara yapılan kamusal desteklerin kesilmesi gibi hamlelerle doğrudan Türkiye Barolar Birliği'nin, baroların ve avukatlık mesleğinin hedef alındığı belirtilen açıklamada TBB'ye gündemi değerlendirme çağrısı yapıldı.

Açıklamada "TBB'yi, baroları, Türkiye avukatlarını Anıtkabir'e veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çağırmak gibi tepki ortaya koyacak kararlar almak ve yaşama geçirmek için Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu'nu Avukatlık Kanununun 115/2. maddesinde yer alan yetki ve görevi çerçevesinde Olağanüstü Toplantıya çağırmıştır" denildi.

Erdoğan: TTB ve TBB'den 'Türk' ifadesi kaldırılacakErdoğan: TTB ve TBB'den 'Türk' ifadesi kaldırılacak

Etiketler adana baro avukat TBB