AP’den Diren Coşkun çağrısı

AP, Türkiye kararında 15 gün önce ölüm orucuna başlayan trans birey Diren Coşkun’a atıfta bulundu. AP, Coşkun’un sağlık durumunun güvence altına alınmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Parlamentosu (AP) bugünkü Türkiye’deki insan haklarının durumuyla ilgili kararında ölüm orucundaki trans birey Diren Coşkun'a da yer verdi.

AP, ilk olarak Ankara Valiliği’nin 19 Kasım 2017 tarihli LGBTİ kuruluşlarının her türlü eylemini yasaklayan kararını kınadı.

AP, Türkiye’yle ilgili kararının 12’inci paragrafında, Türk yetkililerinin İstanbul Onur Yürüyüşü’ne dair üç yasaklama kararını yürürlükten kaldırmasını, önde gelen LGBTİ eylemcilerinden tutuklu Ali Erol’u ve keyfi olarak gözaltında tutulduğu belirtilen LGBTİ aktivistlerinin serbest bırakılmasını istiyor.

AP buna ek olarak, Tekirdağ 2 No’lu Hapishanesi’nde olan trans birey Diren Coşkun’un sağlık durumunun güvence altına alınması talep ediyor.

NE OLMUŞTU?

Diren Coşkun, bundan 15 gün önce cezaevindeki hak ihlallerine, ameliyat ve tedavi hakkının engellenmesine karşı ölüm orucuna başlamıştı. Coşkun’un kararını İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Demokratik Kadın Hareketi Sözcüsü Kıvılcım Arat duyurmuştu. Coşkun, eylemini şu sözlerle açıklamıştı:

"Burada insan onuruna aykırı birçok uygulamaya maruz kalıyorum. Üzerimizdeki ağır tecridin kaldırılması, gasp edilen ameliyat ve tedavi hakkımın iadesi için bedenimi ölüme yatırıyorum. 25 Ocak’tan beri ölüm orucu eylemine başladığımı demokratik kamuoyunun bilgisine sunuyorum." (Dış Haberler)

Trans mahkum Diren Coşkun ölüm orucuna başladıTrans mahkum Diren Coşkun ölüm orucuna başladı

Diren Coşkun'a destek olmak için ölüm orucuna başladıDiren Coşkun'a destek olmak için ölüm orucuna başladı