Metin Feyzioğlu: Bizi Türk milletinin kalbinden asla silemezler

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına yanıt verdi. Feyzioğlu, "Bizi Türk milletinin kalbinden asla silemezler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Barolar Birliği (TTB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "TTB'nin isminden Türkiye çıkarılmalı" açıklamasına tepki gösterdi. Feyzioğlu, "Türkiye Barolar Birliği’nin ismindeki 'Türkiye' kelimesini de tabelalardan 'T.C.' harflerini sildikleri gibi silebileceklerini düşünenler, bizi Türk milletinin kalbinden asla silemezler" şeklinde konuştu.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalar üzerine basın toplantısı düzenledi.

'MİLLİ GÖZLÜKLERİNİZİ TAKINIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "hayretle dinledik"lerini söyleyen Feyzioğlu, "Bu açıklamaları, parti genel başkanı olarak mı cumhurbaşkanı olarak mı yaptığını bilmiyoruz; ancak kendisine çok açık bir davette bulunuyoruz. Türkiye’ye siyasi partinizin gözlükleriyle bakmayı bırakınız. Anayasa'da ettiğiniz yeminin gereği olarak milli gözlüklerinizi takınız" dedi.

Erdoğan'ın yanlış bilgilendirildiğini anladıklarını belirten Erdoğan, "Türkiye Barolar Birliği, büyük Türk milletinin kalbinde en özel yerini çoktan almıştır. Türkiye Barolar Birliği’nin her söylemi, her uyarısı, her duruşu, her zaman milli olmuştur; ancak Sayın Cumhurbaşkanı, sadece kendisinin kullandığı kelimelerin kullanılmasını, sadece kendisinin kurduğu cümlelerin kurulmasını, sadece kendisi gibi düşünülmesini istemektedir" diye konuştu.

'HER ZAMAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'NDEN TARAF OLDUK'

"FETÖ, devletimizi ele geçirirken, yaptığımız uyarılar mı milli değildi de dinlemediniz" diyen Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Kumpas davalar ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin omurgası balyozlanırken verdiğimiz mücadele milli değil miydi ki karşı çıktınız? 'Habur çadır mahkemesi'nde, ‘Pişman değiliz’ diyen teröristler tahliye edilirken, içimiz cayır cayır yanarak, yaptığımız karşı çıkış mı milli değildi? Açılım sürecinde 'Hiçbir devlet terör örgütü karşısında yenilmiş hissiyle masada oturamaz, hiçbir devlet milli ordusu yargısı tarafından esir alınmışken terörle mücadele edemez' çıkışımız mı milli değildi? 17-25 Aralık döneminde yolsuzlukla mücadele bir yana, yargı kullanılarak, 'FETÖ savcılarının yaptığı bir yana' diyerek, FETÖ’nün en güçlü döneminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında dimdik durmamız mı milli değildi? Biz, Sayın Cumhurbaşkanı, hiçbir zaman o partiden veya bu partiden olmadık. Hiçbir zaman siz dahil kimsenin adamı olmadık. Biz her zaman Türk milletinden ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden yana taraf olduk."

'ASKERLERİMİZİN YANINDAYDIK'

Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini belirten Metin Feyzioğlu, "Fırat Kalkanı ve Afrin harekatlarının daha ilk saatlerinde Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma hakkını kullandığını dile getiren ve bunu gerekçeleriyle ortaya koyan Türkiye Barolar Birliği’dir Sayın Cumhurbaşkanı. Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk gününde 103 bin avukatımızı temsilen biz Kilis’te sınırdaydık. Askerlerimizin yanındaydık, halkımızın yanındaydık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, TBB ismindeki Türkiye isminin kaldırılacağı açıklamasına tepki gösteren Feyzioğlu, "Türkiye Barolar Birliği’nin milli duruşu, Türk milletince bilinmektedir. Türkiye Barolar Birliği’nin ismindeki 'Türkiye' kelimesini de tabelalardan 'T.C.' harflerini sildikleri gibi silebileceklerini düşünenler, bizi Türk milletinin kalbinden asla silemezler" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Konuşmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) kapısına kilit vurulmalı" sözleri soruldu.

Erdoğan," Onun başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararı, onun oradan süratle çıkartılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey. Bunların milli, yerli, bu ülkenin yaptığı vatanı koruma ile ilgili mücadelede yanımızda olma durumları yok, tam aksine karşımızda yer alma, teröristlere sahip çıkma, onlarla yandaş olma gibi bir durumları var" dedi. (ANKARA/DHA)

Erdoğan: TTB ve TBB'den 'Türk' ifadesi kaldırılacakErdoğan: TTB ve TBB'den 'Türk' ifadesi kaldırılacak