İdlip'te TSK'ya roket ve havanlı saldırı

Suriye'nin İdlib kentinde Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye roket ve havan saldırısı düzenlendi. Bir asker hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İdlib'de oluşturulmak istenen gözlem noktasında, askerlere roket ve havanlı saldırı düzenlendiğini, 1 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu. TSK açıklamasına göre saldırıda 5 asker ve 1 sivil personel de yaralandı.

TSK'ya ait bir konvoy, Astana anlaşmaları çerçevesinde İdlib gerginliği azaltma bölgesinde oluşturulacak 4. ateşkes gözlem noktası için dün öğlen saatlerinde bölgeye gitti. TSK, bu sabah saatlerinde yaptığı bir açıklama ile tesisi devam eden 6 numaralı gözlem noktasına yapılan saldırıda 1 askerin yaşamını yitirdiğini, 5 asker ve 1 sivilin de yaralandığını duyurdu.

'YARILILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK'

TSK'dan yapılan açıklama şöyle: "İdlib’de tesisine devam edilen 6 numaralı gözlem noktasındaki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına 05 Şubat 2018 tarihinde, terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen roket ve havan saldırısı neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde kahraman beş silah arkadaşımız ile bir sivil görevli personelimiz yaralanmıştır." (HABER MERKEZİ)