Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri’ne sınırdışı

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Selçuk Duman bu sabah Türkiye'ye giriş yaparken gözaltına alındı. Duman'ın Türkiye'ye giriş sırasında siyasi faaliyetlerinin 'sakıncalı' görülerek sınır dışı edileceği belirtildi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Selçuk Duman, bu sabah Türkiye’ye giriş yaparken gözaltına alındı. İstanbul’da uçaktan iner inmez gözaltına alınan Duman’ın, “Sakıncalı kişi” denilerek geri gönderileceği öğrenildi.

Duman'la avukatların dahi görüştürülmediğini belirten HDP 25. Dönem Milletvekili Ali Kenanoğlu "Selçuk Duman bu sabah Sabiha Gökçek Havaalanı'ndan gözaltına alındı ve ilk uçakla sınır dışı edilecek. Duman sakıncalı kişi olarak görüldüğü için sınır dışı ediliyor" dedi.

Duman'ın üç ay önce Türkiye'ye girişte bir sorunla karşılamadığını belirten Kenanoğlu, "Bu gelişme, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun CHP'yi de eleştiren Afrin operasyonunu kınayan açıklamasının ardından gerçekleşti. Bu açıklamanın ardından Duman'ın girişine izin verilmedi" bilgisini de verdi.

Hâlâ gözaltında olan ve iade edilmesi beklenen Duman’a sosyal medyadan destek mesajları geldi. (HABER MERKEZİ)