Yıldırım: İttifak devam edecekse çapulcuların sözüne itibar etmeyeceksiniz

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin harekatıyla ilgili açıklama yaptı. PYD destek veren ülkeler olduğunu belirten Yıldırım, "NATO'da müttefikimizsiniz. Eğer bu ittifaklık devam edecekse çapulcuların sözüne itibar etmeyeceksiniz, dostluğuna güvenilir Türkiye'nin sözüne itibar edeceksiniz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Kilis Valiliği'nin ziyaret ettikten sonra açıklama yaptı.

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı başladıktan sonra Türkiye'ye 94 roket atıldığını belirten Başbakan Yıldırım, "Operasyonun başladığı günden bugüne kadar Hatay'a 60, Kilis'e 34 olmak üzere toplam 94 roket-füze saldırısı yapılmış, 7 sivil vatandaşımız şehit olmuş 113 vatandaşımızda yaralanmıştır" dedi.

'DÜŞMALIK EDENLERE BİLSİN Kİ KARŞILIKSIZ KALMAZ'

PYD'ye silah yardımı yapılmasını eleştiren Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Müttefik diye düşündüğümüz bazı ülkelerin ne yazık ki bu terör örgütleriyle iş tutuyor olması, bizi ve milletimizi ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Atılan füzelerin, roketlerin ve terör örgütünün elindeki silahların nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Dost bildiğimiz ülkelere bir kez daha diyoruz ki, terör örgütleriyle düşüp kalkmaktan vazgeçin. Devletler devletlerle iş yapar. Terör örgütleri ile hiçbir yere varamazsınız. Türkiye dostluğa çok önem verir ama ülkemize düşmanlık edenler iyi bilsin ki, bu da karşılıksız kalmaz. Nitekim kalmıyor."

'ÇAPULCULARIN SÖZÜNE İTİBAR ETMEYECEKSİNİZ'

"Karalama kampanyası yapanlara, itibar edenlere bir çift sözümüz var. NATO'da müttefikimizsiniz ve çeşitli alanlarda birlikte çalışıyoruz. Eğer bu ittifaklık devam edecekse çapulcuların sözüne itibar etmeyeceksiniz, dostluğuna güvenilir Türkiye'nin sözüne itibar edeceksiniz. Aksi halde gereken tedbirleri alırız." (HABER MERKEZİ)