TSK: Şeyh İsa bölgesinde 4'üncü gözlem noktası çalışmaları başladı

TSK, İdlib'te 4'üncü gözlem noktasının kurulması için çalışmaların başladığını açıkladı. Gözlem noktasının Şeyh İsa bölgesinde olacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Astana görüşmelerinin ardından gerginliği azaltma bölgesi ilan edilen İdlib kentinde, 4'üncü gözlem noktası için çalışmalara başlandığını açıkladı.

Yeni gözlem noktasının İdlib'in Şeyh İsa bölgesinde kurulacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Astana görüşmeleri kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 5 Şubat 2018 tarihinde Şeyh İsa bölgesinde gözlem noktalarından 4'üncüsü olan 6 nolu Gözlem Noktası tesisi çalışmalarına başlanmıştır. Ayrıca 07 ve 08 nolu Gözlem Noktalarının keşif faaliyetlerine başlanması planlanmaktadır."

NE OLMUŞTU?

Astana'da yapılan görüşmelerde Rusya, Türkiye ve İran çatışmasızlık bölgeleri konusunda anlaşmıştı. Garantör ülkelerden Türkiye'nin İdlib'e 500 gözlemci göndermesine karar verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran ziyaretinde, TSK askerlerinin İdlib'in içerisinde, Rus askerinin ise İdlib'in dışında görev yapacağını söylemişti.

12 Ekim 2017 gecesi, Türk askerleri sınırı geçerek İdlib bölgesini girmişti. İdlib'teki ilk gözlem noktası 13 Ekim 2017'de, 2'nci gözlem noktası 23 Ekim 2017'de, 3'üncü gözlem noktası ise 19 Kasım 2017'de kurulmuştu. (KİLİS/DHA) 

Suriye, Türkiye'nin İdlib'den çıkmasını talep ettiSuriye, Türkiye'nin İdlib'den çıkmasını talep etti

Rusya, Türkiye'den İdlib'de istikrar bekliyorRusya, Türkiye'den İdlib'de istikrar bekliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib'e girdiTürk Silahlı Kuvvetleri, İdlib'e girdi