ÖSO YPJ'li kadına işkenceyi soruşturacak

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), YPJ üyesi Barin Kobani'nin cansız bedenine işkence iddiasını kabul etti. ÖSO, söz konusu görüntülerin araştırılması için komite kuracağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'de YPJ üyesi bir kadının cansız bedenine işkence edilmesine yönelik iddiaların soruşturulması için bir komite kurulacağını açıkladı. ÖSO'dan yapılan açıklamada, komitenin 'bu iddiaları kanıtlarıyla ele almak ve ilk elden soruşturmak' amacıyla kurulduğu belirtildi.

DÜNYA BASINI MANŞETLERE TAŞIDI

İsminin Barin Kobane olduğu belirtilen YPJ üyesinin Bülbül yakınlarındaki Karna köyünde bulunan cansız bedeninin işkence gördükten sonra teşhir edildiği, bu sırada bir ÖSO üyesinin küfür ederken duyulduğu cep telefonu görüntüleri önceki gün sosyal medyada yayılmıştı. ÖSO komite kurma kararıyla, BBC ve The Guardian dahil bir dizi Batılı medya kuruluşunun internet sitelerinde manşete taşıdığı iddiayı kabul etmiş oldu. ÖSO'nun genelkurmay başkanı sayılan Selim İdris'in imzasını taşıyan açıklamada, Kürtlerden 'halkımız' diye söz edilmesi de dikkat çekti.

ŞERİAT VURGUSU

Rudaw'ın İngilizce sitesinde yayımlanan ÖSO açıklamasında, şu ifadeler kullanıldı: "Özgür Suriye Ordusu'nun, Kürt halkımızı ve Suriye'de YPG teröristleri tarafından işgal edilmiş topraklarımızı özgürleştirmek amacıyla Zeytin Dalı Operasyonu çevresinde çalıştığını teyit ederiz. Esirlere ve terörist milislerin savaşçılarına, şeriata ve dinimize uygun biçimde davranacağız."

'SORUMLULAR CEZALANDIRILACAK'

Rudaw'a konuşan ÖSO yetkilisi Zeyad Haji Obeid ise 'böyle bir muameleyi ne ÖSO'nun, ne de Türk ordusunun kabul edeceğini' söyledi. Bu vakanın 'bireysel ve münferit' olduğunu savunarak sorumluların cezalandırılacağını açıklayan Obeid, yaşananları 'Beşar Esad rejiminin askerlerinin yaptıklarına' benzetti.

YPG'nin kadın kolu YPJ'den dün gece yapılan açıklamada Kobane'nin cansız bedenine işkence yapılıp teşhir edilmesi kınanmıştı. (Dış Haberler)