Tarım Orkam- Sen: Barışı savunmaya mecburuz

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Tarım Orkam- Sen Genel Başkanı Hamit Kurt için sendika yönetim kurulu açıklama yaptı. Yönetim 'barışı savunmaya devam edeceğiz' dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Ankara'da sabahın erken saatlerinde gözaltına alınanlar arasında bulunan Tarım Orkam - Sen Genel Başkanı Hamit Kurt için sendika yönetim kurulu açıklama yaptı.

Kurt'un Türk Tabipler Birliği'ni (TTB) destekleyen mesajlar paylaşması sonrası gözaltına alındığını belirten yönetim kurulu açıklamasında, " Tüm baskılara rağmen barışı savunmaya mecburuz ve buna devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Başta Genel Başkanımız Hamit Kurt olmak üzere BARIŞ talebini dile getirdiği için gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır" denilen açıklamanın satır başları şu şekilde:,

ANAYASA VARSA BASKILARA SON VERİLMELİ: AYM’nin ve AİHM’nin ilgili kararlarına rağmen temel hak ve özgürlüklerden olan ifade özgürlüğüne yönelik bu saldırılar açıktan hukukun çiğnenmesidir. Hala ortada bir “anayasa” var ise bu baskılara bir an evvel son verilmelidir.

SAVAŞ EMEKÇİLER ÜZERİNDE YIKIM DEMEKTİR: Bir emek örgütü olan sendikamız emekçilerin hak ve özgürlüklerini korumak ve geliştirmek üzere kuruludur. Bugün savaş demek emekçiler üzerinde yıkım, yoksulluk ve ölüm demektir. Sendika olarak bunu haykırmak en tabii görevimiz ve varlık sebebimizdir. Sendika Genel Başkanımızın da tek suçu bunu dile getirmek ve paylaşmak olmuştur.