Kılıç: Oğlum 12 yıldır yurtdışında FETÖ ile ilgisi yok

Oğlu hakkında yakalama kararı çıkartılan eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç: Oğlumun FETÖ isimli terör örgütüyle uzaktan yakından ilgisi olmamıştır. Oğlum yurtdışında. AYM Başkanlığım boyunca FETÖ’nün kumpaslarını etkisiz hale getirdim. Oğluma yapılan bu suçlama beni ve ailemi derinden üzdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç, oğlu Fatih Samed Kılıç hakkında, kriptolu haberleşme ağı ByLock programını kullandığı iddiasıyla yakalama kararı çıkartılması konusunda açıklamalarda bulundu. Oğlunun 12 yıldır yurtdışında çalıştığını söyleyen Kılıç FETÖ ile de 'uzaktan yakından ilgisi olmadığını' söyledi.

"FETÖ’nün Balyoz, Ergenekon davalarında kurduğu kumpasları tespit eden AYM Başkanı olarak" oğluna yapılan bu suçlamanın kendisini, ailesini derinden üzdüğünü belirten Kılıç, isminin kirletilmesine asla izin vermeyeceğini söyledi. Kendisinin emekli bir yargı mensubu olduğunu ve soruşturmanın gizliliği nedeniyle herhangi bir bilgisi olmadığını, olmasının da mümkün olmadığını vurgulayan Kılıç, “Bir kez daha söylüyorum benim oğlumun hayatı boyunca FETÖ ile hiçbir ilgisi olmamıştır” dedi.

'AİLEYE VERİLMEYEN BİLGİ BASINA NASIL SIZDI?'

Kılıç, Hürriyet gazetesinden Oya Armutçu'ya yaptığı açıklamasında: "Fatih Samet hakkındaki ByLock veya herhangi bir şekilde bu terör örgütüyle irtibatlı olduğu iddialarını kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Kendisinin çevresi ve sosyal hayatı birlikte değerlendirildiğinde, adı geçen örgütle ilişki kurulabilmesinin imkansızlığı da ortaya çıkacaktır. Oğlum Fatih Samet Kılıç, zaten 12 yıldır yurtdışında çalışmakta ve kendi kurduğu işleriyle ilgilenmekte olup, yurda aralıklarla gelip gitmektedir. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle aileye verilmeyen bilginin basın organlarında ayrıntılı biçimde yer alması oldukça düşündürücü ve üzücüdür" dedi.

Haşim Kılıç açıklamasını, "Şerefimle devletime hizmet ederek koruduğum ismimi, hiç kimsenin kirletmesine asla izin vermeyeceğimi kamuoyuna önemle duyururum" diyerek bitirdi.