Yarbay Ali Tatar'ın ailesinin müdahillik başvurusu reddedildi

Savcı Süleyman Pehlivan, amirallere suikast davasında kumpas kurduğu suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Dava sırasında intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ailesinin müdahillik başvurusu, suçtan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddedildi. Tatar'ın abisi Ahmet Tatar, hakiminin sonraki duruşmalara alınmamaları için talimat verdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Amiraller suikast davası" savcılarından Süleyman Pehlivan'ın yargılanmasına başlandı. Serbest bırakıldıktan sonra ikinci kez gözaltı kararı verilince intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ailesinin müdahillik başvurusu reddedildi. Tatar'ın ablası Hürriyet Ünver “Beni buraya gömün. Ali bugün öldü. Bugün onu öldürdünüz” dedi.

Amiraller suikast davasında Yarbay Ali Tatar, 2009 yılında tutuklandı. 11 gün tutuklu kalan Tatar, serbest bırakıldı. Savcı Süleyman Pehlivan'ın itirazı üzerine, Tatar hakkında yeniden tutuklama kararı verildi. Tatar, tutuklama kararının ardından, 19 Aralık 2009'da yaşamına son verdi.

Hürriyet gazetesinden Aysel Alp'in haberine göre, FETÖ üyeliğiyle suçlanan Süleyman Pehlivan'ın yargılaması, bugün Ankara'da başladı. Amiraller suikast davasında kumpas kurmakla suçlanan Pehlivan, Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'ndeki ilk duruşmaya, Tatar'ın ailesi de katıldı.

Pehlivan'ın tutukluluğunun devamına karar verilirken; Tatar ailesinin müdahillik başvurusu, suçtan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddedildi. Hakimin, Tatar ailesinin sonraki duruşmalara alınmaması talimatı verdiği belirtildi.

'ALİ BUGÜN ÖLDÜ'

Mahkemenin kararının okunmasından sonra Ahmet Tatar, “Nasıl zarar görmedik. Sizin kardeşiniz olsa ne yapardınız. Olur mu bu adalet mi? Kendi kardeşinize bu yapılsa ne olurdu. FETÖ ile böyle mi mücadele ediyorsunuz” diye tepki gösterdi. Abla Hürriyet Ünver de “Beni buraya gömün. Ali bugün öldü. Bugün onu öldürdünüz” dedi.

Tatar'ın abisi Ahmet Tatar, "Suçtan zarar görmemiz kararını vermesi için Ali’nin ölmesi yetmemiş, aileden kaç kişi daha ölseydi müdahillik talebimizi kabul edecekti? Bir daha bu aile bu salona girmeyecek, diyor. O zaman git kendi evinin salonunda yap yargılamayı" diye konuştu.

HABERİN TAMAMI