HDP milletvekili Behçet Yıldırım'a 5 yıl hapis cezası

HDP milletvekili Behçet Yıldırım'a 5 yıl hapis cezası verildi. Yıldırım, karara itiraz edeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım'a, "terör örgütüne yardım" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlamalarıyla 5 yıl hapis cezası verildi.

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım'a, 21 Temmuz 2015’te, Adıyaman merkeze bağlı Kömür Beldesi'nde PKK'liler ile askerler arasında çıkan çatışmanın olduğu alana, "canlı kalkan" olmak için gidip güvenlik güçlerine engel olduğu gerekçesiyle dava açıldı. Yıldırım'a "terör örgütüne yardım" suçlaması yönetildi.

Ayrıca Yıldırım hakkında farklı tarihlerde katıldığı gösteri ve toplantılarda "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 6 ayrı dava açıldı. Dava dosyaları Adıyaman 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirildi.

YILDIRIM, İSTİNAF MAHKEMESİNE BAŞVURACAK

Geçtiğimiz salı günü görülen ve Behçet Yıldırım'ın katılmadığı duruşmada karar açıklandı. Mahkeme, Yıldırım'a, Kömür Beldesi'ndeki olaylarla 4 yıl 2 ay, diğer iddialardan ise 10 ay olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezası verdi.

Behçet Yıldırım, karara itiraz için istinaf mahkemesine başvuracağını, çatışmayı önlemek için beldeye gittiği söyledi. (ADIYAMAN/DHA)