Bakanlık hamile çocukların gizlenmesiyle ilgili inceleme başlattı

Sağlık Bakanlığı hamile bırakılan 115 çocukla ilgili gerekli bildirimi yapmayan hastane yönetimiyle ilgili inceleme başlattı. Bakan Demircan, "Hata ve ihmal kimdeyse ortaya çıkarılacak" derken konuya ilişkin Aile Bakanlığı'nın da inceleme başlattığı açılandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen hamile 115 çocukla ilgili adli makamlara gerekli bildirimlerin yapılmamasıyla ilgili açıklamada bulundu. Demircan "Hata ve ihmal kimdeyse ortaya çıkarılacak" dedi.

Hastaneye 5 aylık süreçte hastaneye getirilen ve hamile oldukları tespit edilen 115 çocuktan 77’sinin 15 yaşın üstünde, 38 çocuğun 15 yaşından küçük olduğu ortaya çıkıştı.

VALİLİK SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

Bu çocuklara ilişkin kayıtların polise bildirilmediği; savcılık tarafından sorumlu başhekim yardımcısı Dr. A. A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. için soruşturma izni istediği ancakvaliliğin 4 Aralık 2017 tarihli yazısıyla iki görevli hakkında soruşturma izni verilmediği öğrenilmişti.

İstanbul'da 115 hamile çocuk gizlenmişİstanbul'da 115 hamile çocuk gizlenmiş

Çocuklarla ilgili gerekli bildirimlerin yapılmadığını ortaya çıkararak urumu savcılığa bildiren hastane görevlisi hakkında ise inceleme başlatıldığı ve görev yerinin değiştirildiği de dün ortaya çıkan bilgiler arasındaydı.

Hürriyet'te yer alan habere göre Sağlık Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı ve müfettiş görevlendirdi. Konuyla ilgili Aile Bakanlığı da açıklama yaptı. Açıklamada Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla, olayla ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi.

Haberin tamamı