Isparta'da askeri uçak düştü

Eskişehir'den eğitim amaçlı kalktığı açıklanan CASA tipi askeri eğitim uçağı Isparta Yalvaç'ta düştü. Isparta Valisi Günaydın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçağın Yalvaç ilçesinin Kaşıkara bölgesinde düştüğünü, üç askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. TSK da düşen uçakla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Eskişehir'den eğitim amacıyla kalkan CASA tipi askeri eğitim uçağı radardan kayboldu. Uçağın saat 12.50'de Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kaşıkara Bölgesi'nde düştüğü belirlendi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Uçakta bulunan 2 pilot ile bir teknisyen yaşamını yetirdi.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, uçağın düştüğü bölgede yoğun sis olduğunu ve karadan ulaşımda güçlük çekildiğini söyledi. Vali Günaydın, Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla saat 12.50'den itibaren irtibatın kesildiğini bildirdi.

CASA: Sabıkalı askeri nakliye uçağıCASA: Sabıkalı askeri nakliye uçağı

Daha sonra Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterin Yalvaç'ta enkazın olduğu bölgeye geldiği ve 2'si pilot 3 kişinin hayatını kaybettiğini teyit ettiği bildirildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk silahlı Kuvvetleri (TSK) ise düşen uçakla ilgili şu açıklamayı yaptı: "17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır."

(DHA)