HDP’nin tek tip kıyafet paneline yasak

HDP Van İl Örgütü'nün, 'tek tip kıyafet' paneline valilik engeli... Panele onay verilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van Valiliği, HDP Van İl Örgütü'nün yarın yapmak istediği 'Tek tip kıyafet paneli'ni ‘sakıncalı’ bularak yasakladı. HDP Van İl Örgütü tarafından yarın yapılması planlanan panele Van Valiği ‘İçeriği sakıncalı’ gerekçesiyle onay vermedi.

Konuyla ilgili ANF’ye konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, “Bildiğiniz gibi 696 sayılı KHK ile tutsaklara tek tip kıyafet zorunluluğu getirildi. HDP olarak bizde bu uygulamanın hayata geçirilmesi durumunda yaşanacak sorunları dile getirdik ve bunun kabul edilemeyeceğini söyledik. Ancak hükümet ısrarla buna ilişkin yönetmelik hazırlıklarını sürdürüyor. Biz de HDP olarak bu kıyafet uygulamasının hukuki, siyasi, toplumsal neden ve sonuçlarının neler olacağına ilişkin yarın Van TSO’da bir panel gerçekleştirmek istedik. Ancak OHAL rejimi ile yönetilen ülkemizde Valilik etkinliğimizi yasakladı” dedi.

Dede konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu kıyafet uygulaması sadece tutsaklara değil tüm ülkeye giydirilmek isteniyor. Anayasada belirtildiği üzere siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bunu engellemek demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Ancak bu tür faaliyetler bizi engellemeyecektir. ‪Yarın saat 12.00’da‬ Edremit’te il binamızda halkımızla bir araya geleceğiz.” (Haber Merkezi)

Etiketler HDP yasak kıyafet