Ödül reklamlarıyla hesapları boşalttılar

Virüslü linklerle 5 bin kişinin banka bilgilerini ele geçiren ve 219 hesaptan 370 bin lira çeken şebeke üyeleri, sürdürdükleri lüks yaşamın fotoğraflarını da sosyal medyadan paylaştı. Dolandırıcılar bir kebapçıda düzenlenen baskınla yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Phishing' adı verilen yöntemle kişilerin bilgisi dışında banka hesaplarından para çeken şebekeye yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Dolandırıcıların bu yöntemle 219 kişinin hesaplarından 370 bin lira çektiği belirlendi.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine banka hesaplarından bilgileri dışında para çekilen bazı kişiler şikayetçi oldu. Polis, şüphelilerin sosyal medya sitelerine banka reklamlarına benzer lüks araba ve para ödülü kazandıracaklarını vaat eden reklamlar verdiğini tespit etti. Linklere tıklayan kişilerin phishing adı verilen sitelere yönlendirerek banka bilgilerinin ele geçirildiği belirlendi.

Yapılan 4 aylık teknik takibin ardından İstanbul ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyonla 14 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 11 dizüstü bilgisayar, 6 hafıza kartı, 4 harddisk, şüphelilera ait cip, 19 cep telefonu ve 15 bin 587 lira bulundu.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmalarda 219 kişinin hesaplarından 370 bin lira çekildiğini, şüphelilerin hard disklerinde yapılan aramalarda 5 bin kişinin bilgilerine ulaşıldığı ve polis ekiplerinin bu kişilerin belirlenmesine yönelik çalışma başlattığı bildirildi.

8 KİŞİ TUTUKLANDI 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden 8'i çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

LÜKS YAŞAM KEYFİ

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin şüphelileri yakalayarak gözaltına alması ve adliyeye sevk etmesi polis kameraları tarafından görüntülendi. Polis yaptığı çalışmalarda, dolandırıcıların lüks bir yaşam sürdüğünü ve bunu da sosyal sosyal medya hesaplarından paylaştığını belirledi. Polis, bankaların kendi siteleri haricinde hiçbir şekilde banka reklamlarına tıklanmaması uyarısında bulundu.

(İSTANBUL-DHA)