Doktora tezi önerisi: İşe alımda burçlara bakılmalı!

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Adeviye Erdoğan tarafından hazırlanan doktora tezinde, işletmeler için işe alımda burçlara göre değerlendirme yapılması önerildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Yrd. Doç. Dr. Ömer Kürşad Tüfekci danışmanlığında Adeviye Erdoğan tarafından hazırlanan "İnsan kaynakları yönetiminde yeni bir yaklaşım: Burçlara yönelik tutumun ölçülmesi" başlıklı tezde işletmelerde işe alım sürecinde burçlara göre değerlendirme yapılması önerildi.

Tezde çalışmasının amacı bölümünde "insan kaynakları yöneticilerinin, çalışanların burç özelliklerini İK yönetiminde dikkate aldıklarının gözlemlenmesi ve bu alanda yapılmış bilimsel bir çalışmaya rastlanmaması bu çalışmanın gerekli olduğu düşüncesini ortaya çıkarmıştır. Burçların insan kaynakları yönetiminde bir bilimsel vurgu olarak tezde yer alması konuya dair bilimsel çalışmaları olan Tevfik Uyar'ın da tepkisini çekti" ifadelerine yer verildi.

Araştırmanın sonuç kısmında ise "Bugün birçok işyerinde insan kaynakları yönetiminin tüm aşamalarında burçların da göz önünde bulundurulmasının faydalı olacağı değerlendirilmektedir" denildi.

Öneri olarak ise "İnsan kaynakları yönetiminin tüm aşamalarında burçlar ve bu burçların sahip oldukları yetkinlikler göz önünde bulundurularak düzenleme yapılması" önerildi.

Birgün'de yer alan habere göre çalışma 'Astrolojinin bilimle imtihanı: Yıldızlar size ne söylemiyor' kitabının yazarı Tevfik Uyar'ın da tepkisini çekti.