Devlet Bahçeli: 2019 ayarlı çıkarcı koalisyonu milli birlik ruhunu sarsamayacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana'da konuştu. Bahçeli, "Küresel senaryolara sığınan CHP, HDP, İP, FETÖ, PKK ve bir kısım siyasi eskilerin 2019 ayarlı çıkarcı koalisyonu milli birlik ve kardeşlik ruhunu sarsamayacak, beka ve diriliş mücadelesini sakatlayamayacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 1071 tesis için düzenlediği toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı törende konuşma yapan Bahçeli, "Her ziyaretimde Adana'nın kamburlarından biraz daha kurtulduğunu görüyorum. Ne mutlu sizlere ki Adana büyüyor, güzelleşiyor, gürbüzleşiyor, prangalarını söküp atıyor" dedi.

'BU KERVANI DURDURAMAYACAKLAR'

MHP'nin küçük gösterilmeye çalışıldığını belirten Bahçeli, "Bazı odakları görüyorsunuz, kıskanıyorlar, millete hizmet aşkımızı küçük göstermeye, küçümsemeye kalkışıyorlar. İlle bir eksik bulmak, ille bir gedik açmak için kuyrukta bekliyorlar. Ancak başaramayacaklar, bu kervanı durduramayacaklar. Geleceğin beka ve huzur dolu Türkiye'sini inşa etmek, imar etmek, mamur hale getirmek için üzerimize ne düşüyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'İMANIMIZLA ÇİĞNERİZ'

"Hiçbir nifak, fesat, kötürüm ve kumpas Milliyetçi Hareket Partisi'ni durduramayacak" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Diyelim ki, durdurmayı denediler, biliniz ki imanımızla çiğner, inancımızla tüm oyunları dün olduğu gibi bozar dağıtırız. Küresel senaryolara sığınan CHP, HDP, İP, FETÖ, PKK ve bir kısım siyasi eskilerin 2019 ayarlı çıkarcı koalisyonu milli birlik ve kardeşlik ruhunu sarsamayacak, beka ve diriliş mücadelesini sakatlayamayacaktır. Güvence Adana'dır. Güvence Türk milletidir."

'TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN MÜSPET ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMEKTEDİR'

Konuşmasında Orta Doğu'da yaşanan gelişmelere de değinen Bahçeli, "Bugünkü zaman sürecinde, hem ülkemizde, hem de komşu coğrafyalarda olağanüstü gelişmeler yaşanmaktadır. Barış ve istikrarı yeniden tesis etmek için çabalayanlarla savaş ve kaosu hakim kılmak isteyenler adeta çatışmaktadır" dedi.

IŞİD'in bitmek üzere olduğunu belirten Devlet Bahçeli, "Türkiye, Rusya ve İran, Suriye'de normalleşmenin tesis edilmesi için makul ve müspet gördüğümüz çalışmalarını sürdürmektedir. Siyasi sürecin başlaması için üç ülke iradesini ortaya koymuştur. İlaveten Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması hassasiyetinde buluşmuşlardır. Ne var ki, PKK/PYD terör örgütü ABD'nin himayesinde Suriye'nin yaklaşık olarak dörtte birini işgal etmiştir. Ülkemizin gösterdiği haklı hassasiyet çerçevesinde PKK/PYD'nin Suriye krizine siyasi çözüm bulma çabalarının dışında tutulması şimdilik dikkate alınmıştır" diye konuştu.

'TÜRKİYE AÇIKÇA TEHDİT EDİLMEKTEDİR'

ABD'nin, PYD'ye yaptığı silah yardımını eleştiren Bahçeli, "ABD yönetimi yeni silah sevkiyatlarıyla bu terör örgütünü desteklemeye canla, başla devam etmektedir. Güney sınırlarımız boyunca dengeler öylesine sarsılmıştır ki, Türkiye açıkça tehdit edilmekte, terör örgütleri zehir saçmaktadır. Kandil'in yanında, bilhassa Afrin, Cezire, Kobani, Tel Abyad, Münbiç insanlık düşmanlarının denetim ve kontrolündedir" dedi.

Suriye'nin Afrin bölgesine askeri harekat yapılmasını isteyen Devlet Bahçeli, "Teröristler nerede ise oraya girilmeli, taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakılmamalıdır. Öncelikle ve süratle Afrin muhakkak surette temizlenmelidir. Sınırlarımızın dibinde korsan ve terör devleti kurulmasına en küçük göz yumma hali felaketimize neden olacaktır. Haine merhamet olmaz. Haine acıma hiç olmaz. Türkiye'ye saldıranlar doğduklarına pişman edilmelidir" şeklinde konuştu.

'PYD'Yİ SİLAHLANDIRANLAR, İRAN'I DA HEDEFE YERLEŞTİRDİ'

İran'da yaşanan protestolar ve olaylarla da değinen Bahçeli, "İran'daki sokak hareketlerine ABD ve İsrail'in açık destek vermesi, Riyad yönetiminin kapalı teşviki ve neticede düşmanca provokasyonlar oynanan oyunu deşifre etmiştir. Suriye'nin kuzeyinde PYD'yi silahlandıranlar, Irak'ın kuzeyinde Barzani'yi sözde bağımsızlık referandumu için cesaretlendirenler, Türkiye'de PKK'ya kol kanat gerenler, İran'ı da hedefe yerleştirmişlerdir" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'Yİ KİMSE YARGILAYAMAZ'

ABD'deki eski Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davayı eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"İranlı şarlatan şayet ABD kanunlarına göre bir suç işlemiş olsaydı yargılanıp ceza alması normal karşılanacaktı. Ancak başından beri söylediğimiz üzere suç Türkiye'de işlenmiştir, o halde bu suçun hesabının sorulacağı hukuk sahası ABD değil Türkiye'dir. ABD yönetiminin yapması gereken bu şarlatanı Türkiye'ye iade ederek, sahip olduğu bilgileri ülkemizle paylaşmasıydı. Fakat ABD bunu yapmamış, asıl niyeti Türkiye ile ilişkileri daha da sorunlu hale sokacak bir yol izlemeyi tercih etmiştir. Ne idüğü belli olmayan bir şahsı itirafçı yaparak Türkiye'nin itibarına zarar vereceğini düşünenler büyük bir yanılgı içerisindedir. Türkiye kimsenin yargılayacağı bir ülke değildir." (ADANA/DHA)