Mehmet Altan Sezen Aksu'dan CD istedi

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Altan "2017’nin en popüler şarkı ve türkülerini topladığını" söyledi. Altan, Sezen Aksu'dan da bir ricada bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, haklarında ‘ağırlaştırılmış müebbet’ istenen Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Ahmet ve Mehmet Altan kardeşleri ziyaret etti.

Ziyaret sonrası izlenimlerini Hürriyet gazetesinde yazan Türenç, Ahmet Altan'ın "Mehmet’i bir yıl bana göstermediler. Onu çok özledim. Bu da bir işkence" dediğini aktardı.

Türenç, Mehmet Altan'la yaptığı görüşmeye ilişkinse şu bilgileri verdi:

"Mehmet Altan’a, geçen ayları nasıl yaşadığını da sordum. Güldü: 'İnanmayacaksın, bir CD çalışması yapıyorum. Ben müzikten pek anlamam aslında. 2017’nin en popüler şarkı ve türkülerini topluyorum. Mesela, ‘Ben yoruldum hayattan…’ Sabahattin Ali’nin Sinop Cezaevi’nde yazdığı ‘Mahpushane Türküsü’ şiirindeki ‘Başın öne eğilmesin/ Aldırma gönül, aldırma’ dizeleri. ‘Cigaramın dumanı’ gibi… Bunları tek CD’de topluyorum. Sezen Aksu’dan ricam var. Bana bu konuda destek olabilir mi acaba? 15 şarkılık bir CD.”

Yazının tamamı