Ekşi Sözlük'teki taciz iddiası Meclis gündemine taşındı

CHP milletvekili Zeynep Altıok, Ekşi Sözlük'te yer alan taciz iddiası üzerine soru önergesi verdi. Altıok, "Cezalandırılması için mutlaka cinayet mi işlemesi gerekmektedir?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekşi Sözlük yazarlarından birinin, annesin yönelik tacizi anlattığı paylaşımı TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Ekşi Sözlük yazarı olan bir avukat, annesini taciz ve tehdit eden kişi defalarca şikayet ettiğini fakat, F.M.İ. adlı kişinin tacizlerinin devam ettiğini anlatı. Avukat, koruma kararı kararına rağmen taciz ve tehditlerin sürdüğünü ve önlem alınmadığını belirtti.

Gerçek Gündem'in haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Ekşi Sözlük yazarının paylaşımında yer alanları Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e sordu.

Şikayetten sonra 4 ay boyunca taciz ve tehditlerin sürdüğünü belirten Altıok, "Bahsi geçen F.M.İ. hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ve aradan 4 ay geçmesine rağmen bu şahıs hakkında neden herhangi caydırıcı bir işlem yapılamamıştır? Cezalandırılması için mutlaka cinayet mi işlemesi gerekmektedir?” diye sordu.

Kadın cinayetlerinin arttığını ifade eden Altıok, "Kadın cinayetlerinin her yıl arttığı ve alınan önlemlerin ve mevcut yasaların yeterli olmadığı göz önünde bulundurulduğunda kadınların şiddete uğramaması ve cinayete kurban gitmemesi için ne tür çalışmalar yapmayı düşünmektesiniz?" sorusunu yöneltti.