ABD'yi soğuklar esir etti: Köpekbalıkları soğuktan ölüyor

2017 yılında yaşanan en sıcak ikinci yazın ardından ABD'de dondurucu soğuklar yaşanıyor. Kanada'da soğukların etkisiyle camlar kırılırken, Kuzey Amerika'da soğukların etkisiyle köpek balıkları yaşamını yitiriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'yi etkisi altına alan soğuk hava kuzey eyaletlerinde etkisini daha da arttırdı. Kuzey eyaletlerinde 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Birçok eyalette okullar tatil edildi. Soğuk hava dalgası aynı zamanda hayvanların hayatını da olumsuz etkiliyor. Kuzey Amerika köpekbalıkları ani düşen sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetmeye başladı.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin dondurucu soğukların etkisine girmesinin ardından yapılan uyarılara ilişkin Twitter hesabından bir paylaşımda bulunmuş, 'O güzelim küresel ısınmadan faydalanabiliriz' açıklaması yapmıştı.

Sıcaklardaki rekor düşüş ve rüzgar, Kuzey Amerika'yı etkisi altına almış durumda. Meteoroloji uzmanlarının 'kutup salgını' dedikleri dondurucu havanın, hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Massachusetts eyaletinde Atlantik Beyaz Köpekbalıklarını Koruma Komitesi, 3 köpekbalığının yaşamını yitirdiğini açıkladı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada köpekbalıklarının yaşamını soğuklara bağlı olarak gelişen ani kalp krizinden kaynaklandığı belirtildi. Kıyaya vuran köpekbalıklarından doku örnekleri toparlandı.

NİAGRA ŞELALELERİ DONABİLİR!

Niagra Şelaleleri'nde her saniye 681.750 Galon suya dökülüyor. Sıcaklıkların -11 derece olduğu bölgede akışın da tamamen donabileceği belirtiliyor.

KANADA MARS'TAN DAHA SOĞUK 

27 Aralık'ta Mars'ta sıcaklık - 20 Fahrenheit olarak ölçüldü. Kanada'da dereceler -45 Fahrenheitı gösterdi. Ancak Kızıl Gezegen'de geceleri sıcaklıklar - 100 Fahrenheita kadar düşebiliyor. Kanada'da dondurucu soğukların etkisiyle elektrik telleri devriliyor, camlar çatlıyor.  (Dış Haberler)