'Ankara'da belediye başkanı mı değişmiş?!'

Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından yerine gelen Mustafa Tuna’yla ilgili yurttaşlarla konuştuk. Konu siyaset olunca konuşmaktan çekinen insanların yanı sıra Gökçek'in istifa ettiğinden haberdar olmayanlarla karşılaştık.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden istifa ettirilen Melih Gökçek'in ardından Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna Ankara'nın yeni başkanı oldu. Gökçek sonrası toplu taşıma saatlerini yeniden düzenleyen, su ücretlerinde indirime giden ve eski dönemde büyük tartışma yaratan üst geçitleri kaldıran Tuna'nın faaliyetlerinin vatandaşlar tarafından nasıl karşılandığını öğrenmek için sokaktaydık.

'KONUŞURSAM TUTUKLARLAR'

Vatandaşlara yeni belediye başkanının aldığı kararlardan memnun olup olmadığını, Melih Gökçek'in istifa ettirilmesini onaylayıp onaylamadıklarını ve yeni dönemde görmek istediklerini sorduk. Soru sorduğumuz birçok vatandaş soracağımız soruları önce dinlemeyi kabul etti, belediye başkanlığı ile ilgili soruları işittiklerinde ise "Aman bizi konuşturma", "Siyaset yaptırma şimdi bana", "Konuşursam tutuklarlar" gibi yanıtlar verdi. Korkunun yanı sıra “Bize ne, biz mi belirliyoruz sanki", " Büyüklerin dediği oluyor" gibi ifadelerde  karamsarlık da yansıdı yanıtlara.

'BELEDİYE BAŞKANLARI DEPREM NEDENİYLE İSTİFA ETTİ'

Ankara'nın en işlek yeri olan Güvenpark'ta  "Melih Gökçek'in istifasının ardından yerine gelen Mustafa Tuna'nın aldığı kararlardan memnun musunuz?" sorumuza, "Belediye başkanı mı değişmiş?", "Uzun süredir haber okumuyorum, öyle mi olmuş?" yanıtları verenler de oldu. İsminin yayınlanmasını istemeyen bir kişi ise “İstanbul, Balıkesir, Bursa, Düzce ve Ankara belediye başkanlarının deprem nedeniyle istifa ettiğini” söyledi. Depremlerden sonra bu şehirlerin ekonomik olarak kendilerini toparlayamadıklarını anlatan bu kişiye, "Ankara’da deprem riski daha düşük” dediğimizde ise şu yanıtı aldık, “Ankara'da  başka şeyler oldu. Burada da kentsel dönüşüm belediyeye çok maliyet yükledi."

'YENİ BAŞKANI PEK TANIMIYORUZ'

Emekli Turgay Tanyüzey belediye başkanı değişikliğinin yerinde olduğunu söylerken şu yorumu yaptı,"Melih Gökçek uzun süredir hizmet verdi ama aksaklıklar vardı tabii. Kullanılmayan köprüleri yapmasını anlamadım örneğin. Atatürk Orman Çiftliği arazisine Ankapark'ın yapılması istifa sürecini hızlandırdı. Eskiden orası elma bahçeleriydi. Ben gençken elma aşırmaya giderdim oralara insan şimdi öyle yerler arıyor. Oraya ayrılan finansı düşündüğünde bir adım ilerleme olmadı. Yeni başkanı ise pek tanımıyoruz."

'BU AK PARTİ'YE YAKIŞMADI'

“Gökçek gittikten sonra hayatımda bir şey değişmedi" diyen öğrenci Umut Yüksel ise "Yeni belediye başkanından ulaşım ve öğrenciler için faaliyetleri arttırmasını isterim. Öğrencilere özel şeyler yapabilir. Ulaşım 1.30 TL idi daha önce, birden art arda zamlar geldi. Aktarma yaparken de kesiyor. Öğrencinin ayrıca böyle para vermesi iyi değil" yorumunu yaptı.

Mine İnce de "Melih Gökçek dönemini hiç  iyi değerlendirmiyorum gittiğine de çok memnun oldum. Ancak seçilmiş birinin bir gecede gitmesini de tasvip etmiyorum. Bu AK Partiye yakışmadı" diye konuştu.