CHP: Murat Hazinedar üzerine kumpas kurulmak isteniyor

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Abdullah Gül'e KHK eleştirisine destek verdi. Tezcan, "Sayın Gül, sorumlu bir devlet adamı ifadesi ile tehlikeye işaret etmiştir" dedi. İçişleri Bakanlığı'nın Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden alınması için İstanbul Valiliği'ne yazı gönderdiğini belirten Tezcan, "İçişleri Bakanlığı, 'Ben uzaklaştırmaya karar verdim şimdi gerekçeyi bul, bahaneni bul' diyor valiliğe" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, OHAL kararnamesiyle çıkarılan 696 nolu KHK'yı eleştiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e destek verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün KHK'ya ilişkin yaptığı açıklamalara ilişkin, Tezcan, "Sayın Gül, sorumlu bir devlet adamı ifadesi ile tehlikeye işaret etmiştir. AK Parti iktidarının sayın Gül'ün itirazlarına yönelik koro halinde kurmaylarının söylediklerine baktığınızda Türkiye'nin hangi tahammülsüz noktaya geldiğini görüyoruz. İktidardan düşme korkusu, milleti korkutarak iktidarını sürdürme sevdasına dönüşmüştür. O sevdanın onlara da hayrı yoktur" yorumunda bulundu.

Gül'den KHK açıklaması: Görüşlerimi paylaşırımGül'den KHK açıklaması: Görüşlerimi paylaşırım

'BAKANLIK, HAZİNEDAR'I GÖREVDEN ALMAYA KARAR VERMİŞ'

İçişleri Bakanlığı'nın Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden alınması için, İstanbul Valiliği'ne yazı gönderdiğini söyledi. Tezcan, şunları söyledi:

"Bir yeni kumpas da şimdi Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar üzerine kurulmaktadır. 24.11.2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı İstanbul Valiliği'ne bir yazı yazıyor. Bu yazıda valiliğe diyor ki, 'Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’la ilgili size bir liste gönderdik, bunu görevden uzaklaştıracağız.' Buna karar vermişler. 'Bu listeye göre varsa, devam eden soruşturma ve kovuşturmaları bize bildirin, uzaklaştırmaya ilişkin de görüşünüzü bildirin.' Yani kararı vermiş, gerekçe arıyor, gerekçe. 'Sana da bir liste gönderdim soruşturma ve kovuşturmaları da bildir, görüşünü de bildir uzaklaştırmayla ilgili bana' diyor. Valilik, 1 Aralık 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı'na cevap yazmış. Cevap bakanlığı tatmin etmemiş. Çünkü İstanbul Valiliği soruşturma ve kovuşturmaya ilişkin aradığı şeyleri tespit edememiş."

'BU AÇIK BİR KUMPASTIR'

"Bakanlığı kesmemiş bu yazı hemen aynı gün yine 1 Aralık 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği'ne yeniden bir yazı göndermiş ve o yazıda, 'Senin bana gönderdiğin yazıda görevden uzaklaştırmak için varsa, başlatılan, devam eden soruşturma ve kovuşturmaların tespit edilemediği görülmüş' diyor, 'Tespit edememişsin' diyor. 'Onun için derhal git adliyede de araştır, bak yani bul' diyor, 'Adliyede de araştır, nereden bulursan bul' tabiri caizse ve 'Bana uzaklaştırmaya ilişkin görüşünle beraber bildir' diyor İçişleri Bakanlığı.

Yani bir anlamda şunu söylüyor, 'Ben sanığın idamına karar verdim, şahitlerin bilahare dinlenmesi.' Sanığın idamına karar vermiş, şahitlerin bilahare dinlenmesine karar vermiş. 'Ben uzaklaştırmaya karar verdim şimdi gerekçeyi bul, bahaneni bul' diyor valiliğe. Gelen yazı tatmin etmemiş, bahaneyi de bulamamış ve kumpas arayışında. Bu çok açık bir kumpastır." (DHA)

Erdoğan'dan Gül'e KHK yanıtı: Muğlaklıktan bahsetmesi üzücüErdoğan'dan Gül'e KHK yanıtı: Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü