AK Parti MHP'nin 'iyi niyetli uyarı'sını dikkate aldı!

OHAL KHK’sı ile Yargıtay’da 100, Danıştay’da 16 üye artışına gidildi. MHP’nin Meclis kürsüsünden 'iyi niyetli' uyarıları dikkate alan hükümetin seçimleri haziran 2018’de yapacağı iddia edildi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti, Yargıtay ve Danıştay üye sayılarının arttırılmasıyla ilgili “İlla yapılacaksa bugün yapılması yanlış” uyarısında bulunan MHP’yi dikkate aldı. Yeni KHK ile tahsis edilen toplam 116 üyeliğe atamanın Haziran 2018’de yapılması bekleniyor.

Meclis bütçe görüşmelerinde söz alan MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, KHK ile Yargıtay ve Danıştay üye sayısının arttırılacağı iddialarına dikkat çekerek, “Bakın, buradan önemle ve iyi niyetle uyarıyoruz. Yüksek yargıda böylesi bir değişikliği bugün itibarıyla doğru bulmuyoruz. Bu düzenleme yanlıştır ama illa yapılacaksa bugün yapılması yanlıştır, terörle mücadele davaları bittikten sonra yapılmalıdır” dedi. Parsak’ın bu uyarısına karşın yayımlanan 696 Sayılı KHK ile Yargıtay’da 100, Danıştay’da 16 yeni üye kadrosu oluşturuldu.

MHP’den hükümete yeni KHK itirazı: Zamanı değilMHP’den hükümete yeni KHK itirazı: Zamanı değil

Edinilen bilgiye göre, yeni kadrolar açıldı ama uygulama sürecinde MHP’nin uyarısı dikkate alınacak. MHP kaynaklarına göre Yargıtay ve Danıştay’a verilen yeni üyelerin seçim ve ataması haziran 2018’i bulacak. Bu durumda gelecek 6 aylık sürede devam eden terör ve darbe mahkemeleri sekteye uğramamış, büyük kısmı bitirilmiş olacak. Diğer taraftan seçilecek 100’ün üzerindeki yeni üye nedeniyle boşalacak başsavcı, ağır ceza hakimlerinin yerine de atama yapılmak zorunda kalınmayacak. Yaz aylarında yapılacak bir seçim ve atama ile yargı mensuplarının ailelerinin kış aylarında yaşayacağı sıkıntılar da giderilmiş olacak.