10 Ekim Katliamı'nda yaralanan Ağa Bayar yaşamını yitirdi

10 Ekim Ankara Katliamı'ndan yaralı kurtulan 56 yaşındaki Ağa Bayar hayatını kaybetti. Bayar 10 Ekim'den bu yana tedavi görüyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da 10 Ekim mitinginde IŞİD saldırısında ağır yaralanan ve o günden beri tedavi gören Ağa Bayar hayatını kaybetti. KESK, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Katillerini asla affetmeyeceğiz” dedi. On Ekim Dayanışması ise "10 Ekim 2015'te Ankara Garında yaralanan ve o günden bugüne tedavisi devam eden Ağa Bayar yoldaşımız yaşam mücadelesini kaybetmiştir. Katillerini affetmeyeceğiz" açıklaması yaptı.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİKTEN SONRA KALP KRİZİ GEÇİRMİŞTİ

Bayar, 10 Ekim Barış mitingine beraber gittiği arkadaşlarını patlamalarda kaybetti. Kendisi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Altı ay bağırsakları vücudunun dışında bir torbada yaşamak zorunda kaldı. Fizik tedavisi biten Bayar, 4 Mart 2017 gecesi, eşi Sakine Bayar’a 10 Ekim’deki patlamaların videosunu tekrar izletmek istedi. Eşi “Artık yeter” dese de kendisi izlemeye devam etti ve bir saat sonra kalp krizi geçirdi. Bayar o günden beri yoğun bakımda bilinci kapalı bir şekilde uyuyordu.

'BARIŞA OLAN İNANCINI KAYBETMEDİ...'

10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Dicle Deli'nin babası Faik Deli katliamdan sonra Ağa Bayar'la tanıştıklarını söyledi. Bayar'la sık sık görüştüklerini söyleyen Deli Bayar'ı şöyle anlattı; "Kendisi Ankara'da yaşanan katliamın izlerini hiçbir zaman üzerinden atamadı. Ağa arkadaşım, demokrasiye, barışa ve insan haklarına olan inancını hiçbir zaman yitirmedi. 10 Ekim Katliamı'yla ilgili süren davaları takip etmek için elinden geleni yapıyordu. Katliamda hayatını kaybeden insanların aileleri ve yaralılarla hep iletişim halindeydi. Hayatın bütün zorluklarına rağmen barış, hukuk, adalet, insan hakları kelimelerini ağzından eksik etmedi. Katliamın yükünü ve ağırlığını hiç unutmadı. Ağa arkadaşımız fiziki olarak aramızdan ayrılsa da düşünceleri aramızda yaşayacak. Kendisi ne yazık ki barışı görmeden hayatını kaybetti.”

(HABER MERKEZİ)