Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump yönetiminin, bu talihsiz kararından dönmesini bekliyoruz

ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararını reddeden tasarı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kararla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trump yönetiminin, gayrı hukukiliği en sarih şekilde ortaya konulan bu talihsiz kararından bir an evvel dönmesini bekliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BM'de ABD'nin Kudüs kararına karşı hazırlanan tasarının kabul edilmesi hakkındaki açıklamalar sosyal medyadan yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ve AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Twitter üzerinden açıklamalar yaptı.

Kararı memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM'de ABD'nin "Trump yönetiminin, BM Genel Kurulu tarafından gayrı hukukiliği en sarih şekilde ortaya konulan bu talihsiz kararından bir an evvel dönmesini bekliyoruz" dedi.

KALIN: TARİHİ KARAR 

Tasarının kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabında açıklama yaptı. Kalın, "Trump yönetiminin Kudüs kararını reddeden karar tasarısı BM Genel Kurulu’ndan 9’a karşı 128 oyla kabul edildi. Kudüs adına, Filistin davası adına, küresel adalet ve vicdan adına bu tarihi karar hayırlı olsun" ifadelerini kıllandı.

BM'deki Kudüs tasarısı kabul edildiBM'deki Kudüs tasarısı kabul edildi

BOZDAĞ: ERDOĞAN LİDERLİĞİNİN BAŞARISIDIR

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, tasarıya destek veren ülkelerin ABD'nin tehdidine eğmediklerini gösterdiklerini belirtti. Twitter hesabından paylaşımlar yapan Bozdağ, "BM üyesi 128 ülke; haksızlığın, gücün, baskının, tehdidin, kabalığın ve kabadayılığın uluslararası hukukta yeri ve karşılığı olmadığını ve bunların geçersiz olduğunu ABD yönetimine ders olarak öğretti. Umarım ABD yönetimi, bu dersi anlamıştır" açıklamasını yaptı.

"Bu karar, Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinin ve öncülüğünün başarısıdır" diyen Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

MAHİR ÜNAL: ERDOĞAN'IN ÇAĞRISININ TESCİLİDİR

AK Parti Sözcü Mahir Ünal da kararla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yaptı. Ünal, tasarının kabul edilmesini "insanlığın vicdanındaki adalet duygusunun tecellisi" olarak değerlendirdi. "Karar, Erdoğan'ın 'Dünya 5'ten büyüktür' çağrısının tescilidir" diyen Ünal'ın açıklamaları şöyle:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tasarıya destek veren ülkelere teşekkür etti.

(HABER MERKEZİ)

Filistin'den 'zafer', İsrail'den 'reddediyoruz' açıklamasıFilistin'den 'zafer', İsrail'den 'reddediyoruz' açıklaması