Devlet Bahçeli: Tehditler ters tepmiş, ABD’nin kucağında patlamıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin Kudüs kararına karşı hazırlanan tasarının Birleşmiş Milletler'de kabul edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, "Mali yardımların kesilmesiyle ilgili şantajları dikiş tutmamış, karşılık bulmamıştır. Tehditler ters tepmiş, ABD’nin kucağında patlamıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına karşı hazırlanan tasarı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tasarı için 128 ülke evet, 9 ülke hayır 35 ülke ise çekimser oy kullandı.

Kararla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kararı "Bu çok önemli bir kazanım; takdir, tebrik ve alkışa layık bir gelişmedir" şeklinde değerlendirdi.

'128 HAYSİYETLİ ÜLKEYİ KUTLUYORUM' 

ABD Başkanı Donald Trump ve ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley "maddi yardımları keseriz" açıklamalarını hatırlatan Bahçeli, "ABD’nin BM Daimi Temsilcisi’nin üye ülke diplomatlarına gönderdiği e-posta tehditleri, Trump’un tasarıdan yana oy kullanan ülkelere mali yardımların kesilmesiyle ilgili şantajları dikiş tutmamış, karşılık bulmamıştır. Tehditler ters tepmiş, ABD’nin kucağında patlamıştır" dedi.

BM'deki Kudüs tasarısı kabul edildiBM'deki Kudüs tasarısı kabul edildi

"Huzura, barışa ve istikrara hizmet eden 128 haysiyetli ülkeyi kutluyorum" diyen Bahçeli, "Unutulmasın ki, Kudüs düne göre bugün daha güçlü, daha emin, daha güvenlidir" ifadelerini kullandı. Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

Filistin'den 'zafer', İsrail'den 'reddediyoruz' açıklamasıFilistin'den 'zafer', İsrail'den 'reddediyoruz' açıklaması

(HABER MERKEZİ)