Mesaiyi bahçede tamamlıyorlar

Oltu'da İŞKUR bünyesinde 35 kişi işe alındı. Ancak 17 kişi 'yer yok' diye mesaiyi sokakta tamamlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum'un Oltu ilçesinde yaşayan 35 kişi işsiz kalınca, 15 Mart 2017'de İŞKUR bünyesinde Orman İşletme Müdürlüğü'nde istihdam edildi. 6 aylık çalışma sürelerini tamamlayan işçilerin süreleri geçen 15 Kasım'da 3 ay daha uzatıldı. Ancak kurum içerisinde yer olmadığı gerekçesiyle işçilerden 17'si mesaiyi bahçede tamamlıyor.

DONDURUCU SOĞUKTA ZOR OLUYOR

Havaların sıcak olduğu dönemlerde sorun yaşamadıklarını belirten işçiler, dondurucu soğuklarda zorlandıklarını bildirdi. Kadın ve erkeklerden oluşan işçiler, kurum içerisindeki görevlerini tamamladıktan sonra kalan zamanlarını bahçede geçirmek zorunda kalıyor.

'ÖZEL İŞLERİNİ DE YAPTIRIYORLAR'

Oltu Orman İşletme Müdürlüğünde çalışmalarına rağmen kurumdaki personelin özel işlerini, hatta evlerinin temizliğini bile yaptıklarını öne süren işçiler, kurum binasında kendilerine oturmaları için bir oda dahi tahsis edilmediğini, adeta 'İkinci sınıf' vatandaş muamelesi gördüklerini söylediler. İşçilerden Ercan Uğur "Sabah camlarını temizliyoruz, odun kırıyoruz. Her türlü iş yapıyoruz. İşimiz bitikten sonra bizi oturacak yer olmadığı için dışarı çıkmamızı istiyorlar. Soğukta dışarıda bekliyoruz" dedi.

İşe girdiğinde çok sevindiği söyleyen Levent Kul ise "Verdikleri işleri yaptık, bitti. Bizi dışarı çıkardılar. Soğuk havada bekliyoruz. Neden böyle bir şey yaptıklarını da bilmiyoruz. İçeride yer olmadığını söylüyorlar. Bırakıp eve de gidemiyoruz" diye konuştu.

(ERZURUM-DHA)

Etiketler işkur oltu sokak mesai