Gazeteci Meşale Tolu tahliye edildi

Tahliye kararı verilen gazeteci Meşale Tolu, cezaevinden karakola götürüldü. İşlemleri tamamlanan Tolu, serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman vatandaşı olan gazeteci Meşale Tolu, tahliye edildi. Tolu, sınır dışı edileceği öne sürüldü. Ezilenlerin Hukuk Bürosu ise Tolu'nun Fatih Karakolu'na götürüldüğünü ve ne işlem yapılacağına karar verilmediğini açıkladı. Karakoldaki işlemleri tamamlanan Tolu, serbest bırakıldı.

ERDMANN: BUGÜN SEVİNME GÜNÜ

DHA'nın haberine göre, MLKP davasında yargılanan Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalışanı Meşale Tolu'nun tahliye edilmesine karar verildi. Tahliye kararının ardından Meşale Tolu'nun ailesi ve yakınları Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde beklemeye başladı.

Tolu'nun cezaevinden çıkışını bekleyenlerin arasında Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann da bulunuyordu. Alman Konsolosluğu'nun resmi aracıyla cezaevi önüne gelen Martin Erdmann, Tolu'nun yargılandığı davayı takip ettiklerini söyledi.

Erdmann, "Almanya hükümetini temsilen birkaç aydır burada bulunuyoruz. Davayı takip ediyoruz. Bugün de ikinci duruşma günü gerçekleşti. Ben de tahliye kararı çıktıktan sonra kendisini karşılamak üzere buraya geldim. Tahliye kararı çıktı ancak adli kontrol şartıyla ve yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Ama bugün kendisi tahliye oldu. Bugün sevinme günü. Eşiyle ve ailesiyle birlikte sevinmek için bir sebep" diye konuştu.

CEZAEVİNDEN ÇIKARILDIĞINI BÜYÜKELÇİ ÖĞRENDİ

Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, Meşale Tolu'nun ailesi ve yakınlarıyla birlikte yaklaşık 2 saat cezaevi önünde bekledi. Erdmann, Tolu'nun resmi araçla götürüldüğünü teyit etmek için, cezaevi yetkililerinden bilgi aldı. Ardından cezaevi önünde bekleyen gazetecilere kısa bir açıklama yapan Martin Erdmann, Tolu'nun cezaevinden götürüldüğünü söyledi.

Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann, cezaevi yetkililerinden bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı.

Tolu'nun, saat 19.00 sıralarında sivil bir polis aracıyla cezaevinden çıkarıldığı ve sınır dışı işlemleri için Göç İdaresi Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. Kızının araçla cezaevinden çıkarıldığını öğrenen Meşale Tolu'nun babası Ali Rıza Tolu, bu duruma tepki gösterdi.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklama ise, Tolu'nun Fatih Karakolu'na götürüldüğünü belirtildi. Açıklamada, "Müvekkilimiz Meşale Tolu ile görüştük, müvekkilimizin sağlık durumu iyi, halen hakkında ne işlem yapılacağına karar verilmemiş, Fatih Karakolunda bekliyoruz" denildi. Karakoldaki işlemlerin ardından Tolu, serbest bırakıldı.