Soylu: ABD istihbaratının hangi haltları karıştırdığı ortaya çıkıyor

İçişleri Bakanı Soylu, ABD'deki davada ifade veren eski polis müdürü Korkmaz'ın "Talep etmediğim halde FBI'dan 50 bin dolarlık maddi yardım aldım" açıklaması üzerinden ABD'ye yüklendi. Soylu, "ABD'nin birtakım istihbarat örgütlerinin hangi haltları karıştırdığı kendi mahkemelerinde ortaya çıkmaktadır. FBI bunu yapmışsa Türkiye için de yeni bir süreç başlayacaktır."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın'daki Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) 20'nci dönem mezuniyet törenine katıldı. Soylu törende yaptığı konuşmada, ABD'de devam eden Rıza Sarraf'ın itirafçı olduğu İran ambargosunu delme davasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

POLİS MÜDÜRÜ KORKMAZ'IN İFADESİ

Soylu konuşmasında, isim vermeden davanın dün görülen duruşmasında ifade veren eski polis müdürü Hüseyin Korkmaz'ın açıklamalarını hatırlatarak, ABD'ye eleştirilerde bulundu. Korkmaz mahkemedeki ifadesinde 25 Aralık 2013'te yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulunarak “25 Aralık soruşturmasının Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal’in de aralarında olduğu yolsuzluğa karışan kişilere yönelikti" ifadesini kullanmıştı.

New York'ta ifade veren eski polis Hüseyin Korkmaz: FBI'dan 50 bin dolar aldımNew York'ta ifade veren eski polis Hüseyin Korkmaz: FBI'dan 50 bin dolar aldım

Savcılık makamının “ABD tarafından işe alınıp alınmadığını” sorması üzerine Korkmaz, “hayır” demiş ancak, ifadesinin devamında FBI’dan ‘talep etmediği’ 50 bin dolarlık maddi yardım aldığını söylemişti.

'BU KUMPAS DOĞRUYSA HER ŞEYİN İSPATIDIR'

İçişleri Bakanı Soylu, Korkmaz'ın bu açıklamalarına şu sözlerle tepki gösterdi: "ABD'nin birtakım istihbarat örgütlerinin hangi haltları karıştırdığı kendi mahkemelerinde ortaya çıkmaktadır. Buradan kaçmış bir hainin verdiği ifadede, 50 bin dolardan bahsediliyor. Eğer bu kumpas, doğruysa bu, her şeyin ispatı ve delilidir. Buradan kaçan ve bu ülkenin bayrağına ihanet eden, bu ülkenin şerefine ihanet eden ve orada bir hain olarak ifade veren eski bir polis mensubuna 50 bin dolar verilmişse FBI bunu yapmışsa Türkiye için de yeni bir süreç başlayacaktır."

'DÜNYANIN EN PAHALI ARAZİSİNDE OTURUYORUZ'

Soylu konuşmasının devamında şunları söyledi: "Türkiye'nin kendi coğrafyasında ayakta durmasını kimse engelleyemeyecektir. Milletimiz, bunun farkındadır. Bütün bunların farkındayız ve bunları net bir şekilde görüyoruz. Biz, büyük bir mücadeleye adım atıyoruz. Dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz. Bu araziye göz dikenler, var. Sadece yaşadığımız 21'inci yüzyılda değil; 20'nci, 19'uncu ve 18'inci yüzyılda göz diktiler. Dünyanın en güzel coğrafyasına bundan sonra da göz dikmeye devam edeceklerdir; ama kuvvetiniz, gücünüz, iradeniz, kararlığınızla şurada evden çıkan annelerinizin okuduğu dualarla avuçlarını yalayacaklar." (AYDIN/DHA)

FBI'ın Türkiye'deki görevlisi Emniyet'e çağrıldıFBI'ın Türkiye'deki görevlisi Emniyet'e çağrıldı